Inici Cultura La novel·la de George Orwell ‘La rebel·lió dels animals’, convertida en musical...

La novel·la de George Orwell ‘La rebel·lió dels animals’, convertida en musical a l’Escorxador d’Igualada

COMPARTIR

ACN/Mar Martí

Sota el títol de ‘La Granja Animal’, gairebé una seixantena de joves d’Igualada d’entre 11 i 17 anys han adaptat al gènere del musical la cèlebre novel·la de George Orwell, ‘La rebel·lió dels animals’. Els joves tenen tan sols vuit dies per muntar l’espectacle, que es representarà davant del públic en diferents funcions aquest cap de setmana al recinte de L’Escorxador. L’actor igualadí Pep Farrés és l’encarregat de la direcció escènica del muntatge i també de l’adaptació del text.
Farrés ha explicat que a partir de diferents tallers els joves s’encarreguen de construir tot l’espectacle: des de l’escenografia i les coreografies, fins al vestuari i la part teatral. Per ell, el secret de muntar un musical en només vuit dies és «molta intensitat i gestió de l’energia» i ho ha comparat amb el nom de l’entitat que organitza l’activitat, l’Olla Expressa: «és com una olla exprés on vas introduint ingredients i la mantens tapada fins que l’últim dia l’obres i s’ha muntat tot de manera ràpida i intensa».

Després de l’èxit de convocatòria de participants i de públic que han assolit les tres primeres edicions del projecte impulsat per la Coral la Gatzara d’Igualada d’elaborar un musical en tant sols vuit dies, els organitzadors van decidir fer una «aturada» per reformular el projecte i donar-li un nou impuls. Així, aquest 2017 han decidit crear una nova entitat, l’Olla Expressa, constituïda únicament per organitzar aquesta activitat. Davant del fet que molts joves es quedaven fora, la nova entitat ha decidit que cada any el projecte es dirigirà a una franja d’edat concreta.

El director artístic del muntatge, Pep Farrés, ha explicat a l’ACN que, tot i la introducció d’aquests canvis, l’essència del projecte és la mateixa: «que un grup de joves prepari un musical entre finals d’agost i principis de setembre en tan sols vuit dies». Farrés ha relatat que els participants «construeixen l’escenografia, elaboren el vestuari, assagen la música i també preparen la part teatral». L’activitat s’organitza en tallers de música, coreografia, teatre, decorats i vestuari i els joves, a més de ser els artistes de l’espectacle, «també són els responsables de tot allò que el públic veurà a l’escenari», ha apuntat Farrés.

Aquest any s’ha decidit adaptar la novel·la de George Orwell ‘La rebel·lió dels animals’ al gènere del musical i el projecte porta per títol ‘Granja Animal’. Farrés, que també és un actor igualadí i director de la Mostra d’Igualada, ha explicat que es va decidir limitar la franja d’edat dels 11 als 17 anys perquè, segons ell, «l’obra s’adapta molt bé a aquest públic». Farrés considera que es tracta d’un muntatge que, tot i que fa més de 70 anys que està escrit, «és molt actual perquè parla de la postveritat, de la manipulació de la informació i dels moviments polítics». Per això, ha dit Farrés, «vam pensar que era molt interessant que la gent jove la pogués dur a terme i poguéssim parlar amb ells de tot el que els arriba a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials i de com ho paeixen».

El guió de l’espectacle, basat en el llibre de George Orwell, l’han escrit Joan Mateu i Pep Farrés i la música ha anat a càrrec del compositor de Terrassa Jordi Cornudella. En total s’han programat quatre funcions de ‘La Granja Animal’ entre aquest divendres i diumenge i totes es faran a l’Escorxador d’Igualada.

ACN/Mar Martí

FER UN COMENTARI

*