Inici Societat Nova unitat de conciliacions a l’Anoia

Nova unitat de conciliacions a l’Anoia

COMPARTIR

El proper 4 d’abril entra en funcionament la nova unitat de conciliacions a Vilanova del Camí, ubicada a les oficines del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

Des de principis d’aquest mes de març s’ha obert el canal telemàtic per presentar-hi paperetes de conciliació i en breu és previst que també s’hi puguin registrar presencialment a l’oficina.

Les conciliacions es realitzaran amb periodicitat setmanal, tots els dimecres, entre les 9:12h i les 13:12h i es previst que es puguin començar a celebrar a Vilanova del Camí el 4 d’abril.

La conciliació és el tràmit previ abans de presentar una demanda judicial al Jutjat social. La finalitat és, precisament, evitar el procediment judicial amb un acord entre les parts en situacions de conflicte com acomiadaments, canvis substancials en les condicions de treball, etc. Si finalment hi ha demanda al Jutjat Social, cal acreditar l’intent de conciliació prèvia aportant el certificat de l’acta de conciliació. És doncs un tràmit obligatori, llevat d’alguns casos previstos a la Llei reguladora de la jurisdicció social.

 

FER UN COMENTARI

*