Inici Societat Una nova plataforma a Jorba també qüestiona més sòl industrial a la...

Una nova plataforma a Jorba també qüestiona més sòl industrial a la Conca d’Òdena

COMPARTIR

Una nova plataforma s’afegeix a Per la Conca i Salvem Can Titó en el rebuig a les zones de sòl industrial que planteja el projecte de Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena. Es tracta de Jorba Reflexiona, que d’entrada lamenta que l’ajuntament del municipi no hagi convocat als veïns per explicar: “si s’arribés a construir un polígon, seria un canvi molt important per al poble i no voldríem que això es produís sense que se’ns informés primer i se’ns preguntés l’opinió després”, asseguren des de la plataforma.

Els arguments per a defensar el pla director són, per a Jorba Reflexiona, “molt poc sòlids i recurrents, com dir que aquest creixement contribuirà a millorar les oportunitats socials i econòmiques de la població”.

La plataforma recorda que els ajuntaments d’Òdena i Vilanova del Camí ja han fet els seus posicionaments públics sobre les zones afectades als seus municipis, i reclama que l’Ajuntament de Jorba també ho faci. De fet, Jorba Reflexiona exposa que “la inquietud i la preocupació de la població ha motivat la creació d’aquesta plataforma amb l’objectiu de reclamar informació, debatre i decidir quin ha de ser el futur del nostre municipi”.

La plataforma reconeix que un nou polígon a la zona del municipi que limita amb Igualada i l’Espelt tindria aspectes positius i negatius, “però cal que els coneguem per poder-los sospesar i prendre una posició sobre el tema”, diuen des de Jorba Reflexiona, un nom que busca precisament la relexió col·lectiva en base a informació sobre el possible creixement de sòl industrial. Un cop els veïns de Jorba haguessin rebut la informació per part de l’ajuntament i s’haguessin format la seva opinió, Jorba Reflexiona considera que “creiem necessari que l’ajuntament escolti la veu dels veïns i actuï d’acord amb l’opinió majoritària. No entendríem de cap manera que els nostres representants prenguessin decisions contràries al que pensi la majoria dels que els votem”.

FER UN COMENTARI

*