Inici Societat Una nova línia d’ESO al Pere Vives encèn els ànims de les...

Una nova línia d’ESO al Pere Vives encèn els ànims de les Escolàpies, a qui Educació va negar un nou grup

COMPARTIR

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha previst obrir per al curs vinent un nou grup de 1r d’ESO a l’Institut Pere Vives Vich d’Igualada.

Un nou grup de 1r d’ESO és precisament el que tenia previst obrir les Escolàpies d’Igualada, centre que ja va denunciar fa alguns mesos la negativa del departament d’Educació, que en un principi l’havia autoritzat.

Des de les Escolàpies ha recordat que van treballar durant més d’un any per començar a oferir l’etapa d’ESO al centre, conscients del creixement demogràfic de la població de 9 a 12 anys a la ciutat. Com expliquen des del centre, “després d’un primer vist-i-plau dels Serveis Centrals i dels Serveis Territorials de la Catalunya Central, es va comunicar aquest fet a les famílies de l’escola que van manifestar el seu interès en continuar l’escolaritat dels seus fills/es a Escolàpies”.

Les Escolàpies relaten que un cop es van posar a treballar per obrir aquest primer grup d’ESO “van començar a posar traves dient que el projecte no es podria dur a terme fins que només tinguéssim una línia de Primària” i, tot i això, asseguren que “vam canviar el projecte perquè s’adaptés a les exigències del Departament”. Un cop adaptat a les exigències, des del centre igualadí asseguren que Educació no els donarien el concert per aquest nou grup perquè -segons les Escolàpies- la Generalitat calculava que sobrarien 22 places de 1r d’ESO a Igualada per a matrícula viva, la que es produeix al llarg del curs escolar.

Les Escolàpies van exposar a Pilar Contreras, directora de Centres concertats, que “a Igualada ve a escolaritzar-se alumnat de pobles veïns que, tot i tenir Institut al seu municipi vol triar una altra opció. Per què defensem la llibertat d’elecció de centre, oi?” i des del centre lamenten que “la sra. Contreras va mantenir la seva negativa, amb el mateix argument de que no calia un nou grup de 1r d’ESO, amb la qual cosa les famílies que havien pensat quedar-se a l’escola han hagut de prendre una altra decisió. I sí, moltes d’elles han demanat plaça a Instituts públics”.

4 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

*