Inici Societat Nova concentració de suport als investigats pel tall a l’A-2 en la...

Nova concentració de suport als investigats pel tall a l’A-2 en la segona jornada de declaracions

COMPARTIR

Els 51 investigats pels talls a l’A-2 a l’alçada d’Òdena durant la jornada de vaga del 8 de novembre ja han comparegut davant del jutjat d’instrucció número 1 d’Igualada per un presumpte delicte de desordres públics –a excepció de quatre persones que ho faran dijous per videoconferència-. La gran majoria han decidit acollir-se al seu dret a no declarar com a estratègia conjunta de defensa. Igual com va passar aquest dimarts –primer dia de les declaracions- el fiscal no ha comparegut, per la qual cosa els advocats dels investigats confien que la causa s’acabi arxivant per falta d’acusació. Les declaracions han arrencat a les deu del matí i desenes de persones s’han concentrat per donar suport als investigats, com ja va passar aquest dimarts en la primera jornada.

La segona jornada de declaracions pel cas dels talls a l’autovia A-2 durant la jornada de vaga del 8-N ha tingut un guió similar al de dimarts, quan van començar a comparèixer els 51 investigats. Aquest dimecres han comparegut la meitat dels citats i la majoria s’han acollit al seu dret a no declarar, tal com ha explicat un dels advocats que coordina la causa, Josep Lluís Cots. “Avui hem continuat la mateixa línia engegada ahir de fer una estratègia comuna i acollir-nos al dret a no declarar perquè pensem que és l’estratègia idònia perquè la causa s’acabi arxivant”, ha afirmat Cots.

Tot i això, el lletrat ha explicat que alguns dels investigats sí que han acceptat contestar les preguntes dels seus advocats perquè “són persones que no estaven al lloc dels fets el dia de la vaga o bé la matrícula del cotxe que van identificar els Mossos era errònia”. Precisament, aquesta és una de les qüestions que més ha criticat la defensa dels investigats, ja que les identificacions es van fer de manera “aleatòria” a partir de les matrícules d’alguns cotxes que hi havia aparcats a les immediacions de la zona on es va produir el tall de trànsit.

Igual com va passar dimarts, el fiscal no s’ha presentat a la jornada de declaracions. En aquest sentit, Cots ha dit que es tracta d’un fet inhabitual, ja que “en la majoria de causes penals el fiscal hi és i participa activament, malgrat que després pugui acabar no acusant o denunciant”. Davant d’aquesta situació, el lletrat creu que “això demostra que aquesta no és una causa normal”. Amb tot, Cots creu que el cas tindrà “molt poc recorregut” i que s’acabarà arxivant.

Més d’un centenar de persones s’han concentrat al llarg de tot el matí davant dels Jutjats d’Igualada per donar suport als investigats. Els congregats han aplaudit cada cop que algun dels investigats entrava o sortia dels jutjats i també han desplegat una gran pancarta on es llegia ‘Prou judicis polítics. Suport encausats Anoia’. A més, una desena de persones s’han vestit de color groc amb màscares a la cara i s’han encadenat entre si.

Mar Martí / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*