Inici Destacats Nou projecte a Vilanova del Camí per oferir experiència laboral a joves...

Nou projecte a Vilanova del Camí per oferir experiència laboral a joves no escolaritzats i a l’atur

COMPARTIR

Ampans Intermedia i l’Ajuntament de Vilanova han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’oferir una experiència laboral a joves del Centre de Noves Oportunitats, un programa adreçat a joves de 16 a 24 anys no escolaritzats i que no treballen. L’objectiu del programa és donar una segona oportunitat a nois i noies anys que han abandonat de forma prematura els estudis i aconseguir el màxim nombre d’insercions dins de la formació reglada o en el camp laboral.

El Centre de Noves Oportunitats és una iniciativa del SOC finançada pel Fons Social Europeu dins el pla de Garantia Juvenil, i gestionat per la UTE AMPANS Intermèdia.

Un total de 8 joves de Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui del CNO de la Catalunya Central duran a terme un voluntariat a la Brigada de l’Ajuntament amb l’objectiu de proporcionar a l’alumnat una experiència laboral que els possibiliti el coneixement de l’entorn productiu i l’ocupabilitat del sector de manteniment que els permeti descobrir els seus interessos i motivacions amb la finalitat de poder contrastar el seu objectiu laboral i formatiu, i així, augmentar les seves possibilitats futures d’incorporació al mercat de treball o, pel contrari, detectar la necessitat formativa que l’animi a un retorn al sistema educatiu reglat.

Durant dos dies aquest joves es dedicaran a dur a terme, entre d’altres, un suport en les tasques de sanejament de la xarxa d’aigües, tasques de jardineria i recollida de branques, pintura de mobiliari urbà, així com també, en el servei logístic de préstec i trasllat de material de la brigada.

Aquest conveni ha estat fruit de la col·laboració entre el Centre de Noves Oportunitats de la Catalunya Central i el Departament de Joventut i la Brigada de l’Ajuntament de Vilanova del Camí.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*