Inici Destacats Nou programa d’impuls a la innovació pel sector del ‘packaging’ a la...

Nou programa d’impuls a la innovació pel sector del ‘packaging’ a la Conca d’Òdena

COMPARTIR

La Conca d’Òdena compta amb 51 empreses del sector del ‘packaging’ que donen feina a 905 treballadors i facturen 162 milions d’euros. Aquestes són les conclusions d’un estudi elaborat en el marc del projecte Treball, Talent i Tecnologia (TTT) de la Diputació de Barcelona i en el qual hi participen els set ajuntaments de la Conca. També es preveu invertir 200.000 euros en dur a terme accions per ajudar al sector. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha avançat que al llarg del 2022 es faran cursos de formació especialitzats, ja que s’ha detectat una manca de personal. També es duran a terme accions d’innovació i de sostenibilitat. Segons Castells, el sector del ‘packaging’ ha resistit a la pandèmia i ha mantingut el volum de negoci.

El ‘packaging’ i les arts gràfiques es considera el cinquè sector econòmic més important de l’Anoia, després del de la moda (pell i tèxtil), el turisme, les TIC i l’alimentació. Aquesta és la conclusió que se n’extreu de l’estudi impulsat per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena en el marc del projecte Treball Tallent i Tecnologia de la Diputació de Barcelona. La majoria de les empreses del territori treballen pels segments de gran consum (farmàcia, cosmètica, alimentació, etc.). El diagnòstic conclou que, tot i la pandèmia, un bon nombre d’empreses s’han mantingut o crescut en volum de negoci. També destaca que les tres principals empreses de la cadena concentren més del 40% de la facturació.

A partir d’aquesta diagnosi s’ha elaborat un pla d’acció centrat en les necessitats reals de les empreses, que s’implementarà al llarg d’aquest 2022. Segons ha detallat l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, les accions se centraran en àmbits com la innovació, la recerca de nous mercats, la transformació digital i la formació. Sobre la formació, Castells ha explicat que moltes de les empreses han manifestat la falta de personal format per a perfils professionals concrets com ara el d’operari de maquinària.

El programa Treball, Talent i Tecnologia forma part del pla de xoc impulsat per la Diputació de Barcelona per fer front a la crisi provocada per la pandèmia de la covid-19. En concret, el programa compta amb un pressupost de 10 milions d’euros, dels quals 200.000 s’han destinat al projecte Conca Tech impulsat pels set ajuntaments de la Conca d’Òdena -Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí-.

Mar Martí / ACN

FER UN COMENTARI

*