Inici Destacats Nou pla d’ocupació comarcal adreçat a majors de 45 anys

Nou pla d’ocupació comarcal adreçat a majors de 45 anys

COMPARTIR

El Consell Comarcal de l’Anoia ha donat inici als Programes Treball i Formació línia MG45 i DONA, que donaran feina a 15 persones en situació d’atur amb contractes de 12 mesos, en el marc del projecte Rehabilitació i Conservació de les Zones Verdes i Entorns Naturals.

El vicepresident primer del Consell Comarcal, Jordi Cuadras, que ha fet l’acte de benvinguda a les persones que formen part del Pla d’Ocupació, afirma que “el Pla que iniciem permet que les persones en situació d’atur adquireixen experiència laboral i aprenguin nous oficis per, després, tenir més possibilitats de trobar una feina. La inserció és el nostre objectiu final i el Pla facilita arribar a aquesta meta. El Pla que iniciem amb el nou any va dirigit a dos col·lectius amb un alt percentatge d’atur a la nostra comarca com són les dones i les persones majors de 45 anys”. Actualment, el 60% de les persones en situació d’atur a l’Anoia són dones i el col·lectiu de persones majors de 45 anys representa el 57% de les persones sense feina a la comarca.

Jordi Cuadras avança que “estem abocats a la inserció laboral amb el nostre quip tècnic que fa una orientació laboral personalitzada a totes les persones que acudeixen al Consell Comarcal i també fa una prospecció detallada a les empreses de la comarca per aconseguir casar oferta i demanda. Coneixem àmpliament la realitat i per això sabem que l’esforç que fem amb la convocatòria dels Plans d’Ocupació encara és insuficient amb les dades de desocupació que tenim però absolutament imprescindible. Ara bé, no ens conformem ni defallim i des del Consell Comarcal ja estem buscant la manera de poder oferir nous Plans d’Ocupació durant aquest primer trimestre de l’any per multiplicar la nostra tasca i arribar a més persones que necessiten aquesta oportunitat. Tenir feina és imprescindible per a tenir una vida digne”.

Mitjançant aquest Pla d’Ocupació del Consell Comarcal es rehabilitaran i promocionaran diversos espais verds dels municipis de la comarca, que contribuiran a integrar les fronteres urbanes i periurbanes, millorant la visió de l’entorn urbà i facilitant les interconnexions dels elements físic, rural i natural del territori, aconseguint una comarca més humana i habitable. A més,  permetrà  posar en valor  els  equipaments i  les  zones  verdes  i  naturals,  potenciant  el  manteniment  i  respecte  dels  ecosistemes existents, fent també  tasques  de  recuperació  i  preservació  de  zones d’interès turístic i natural. Hi participen 14 municipis: Masquefa, Els Hostalets de Pierola, Vallbona d’Anoia, La Llacuna, Els Prats de Rei, Calaf, Rubió, Sant Martí de Tous, Carme, Òdena, Castellolí, El Bruc, Cabrera d’Anoia i Capellades.

El programa també permet que les persones participants puguin tenir un acompanyament específic adaptat a les seves característiques i necessitats concretes. Un acompanyament integral i transversal que majoritàriament es realitza de manera individualitzada i en serveis especialitzats i que té com a objectiu el benestar personal i emocional de la persona però que també ha de garantir la seva plena inclusió social.

Aquestes actuacions estan subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i executades d’acord amb les condicions establertes al Programa Treball i Formació regulat per la Resolució EMT/2859/2021, de 17 de setembre, per la qual s’obre la convocatòria per a l’any 2021, en relació amb les actuacions del Programa Treball i Formació, de les línies MG45 i DONA (SOC – TRFO EELL CS) (ref. BDNS 584707), i l’Ordre EMT/176/2021, de 9 de setembre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa Treball i Formació (SOC – Treball i Formació).

 

FER UN COMENTARI

*