Inici Societat Nou pas per treure de la invisibilitat la incontinència fecal

Nou pas per treure de la invisibilitat la incontinència fecal

COMPARTIR

El Museu de la Pell d’Igualada acull aquest dimecres una jornada adreçada als professionals de la salut on s’exposarà com millorar la detecció i el tractament de la incontinència fecal a l’Atenció Primària. La jornada està coordinada pel doctor Xavier Cantero i per l’Associació per a la Incontinència Anal (ASIA), entitat única a tot l’Estat dedicada a visibilitzar aquesta patologia.

L’entitat, presidida per Àngels Roca, va néixer l’any 2013 a partir d’un grup de pacients amb l’ajuda de la Dra. Arantxa Muñoz i el Dr. Albert Navarro, Cap de la Unitat de Coloproctologia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, i la Dra. Yolanda Ribas del Consorci Sanitari de Terrassa. Tots ells formen part del comitè científic d’ASIA. Aquest equip mèdic porta treballant des de 1999 per reduir, prevenir i donar a conèixer entre el col·lectiu mèdic la incontinència fecal.

Aquest trastorn afecta més d’un 12% de la població en general, incrementant aquest percentatge fins a un 17% en les persones grans, segons diferents estudis epidemiològics. El cost social, que encara no està determinat, representarà un problema creixent a causa de l’envelliment de la població.

L’entitat vol ajudar a totes les persones que pateixen aquesta patologia i a les que conviuen dia a dia amb elles per deixar enrere els prejudicis i aconseguir que la incontinència fecal deixi de ser una patologia muda -els pacients l’oculten-, sorda -les institucions no es fan ressò- i cega, perquè molts professionals de la medicina en desconeixen els tractaments.

Per a més informació es pot consultar 01la seva pàgina web:  http://www.asiasuport.org

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*