Inici Destacats El nou govern de Vilanova engega les primeres mesures

El nou govern de Vilanova engega les primeres mesures

COMPARTIR

Després de la moció de censura del passat dimarts, el govern municipal de Vilanova del Camí, format per PSC, VA!, IPV-VV i Decide, ha iniciat les primeres mesures.

Mà dura amb els propietaris incívics de gossos

Aquest febrer, la Policia Local emprèn una campanya sancionadora sobre la tinença dels animals de companyia, centrada en la recollida dels excrements a la via pública. Segons ha explicat l’inspector Marc Peña, durant dos mesos (febrer i març) agents de paisà controlaran els principals punts on es passegen els gossos per tal de comprovar si els propietaris els porten lligats i sobretot si es recullen les deposicions. A més es denunciarà les infraccions a l’ordenança municipal d’animals de companyia.

El nou govern havia estat crític quan era a l’oposició sobre la incidència d’aquestes campanyes i reclamava una major acció sancionadora. Segons la nova alcaldessa, Noemí Trucharte, malgrat la freqüència informativa i de sensibilització sobre la tinença d’animals no han funcionat. És per això que tal i com ens avançava Trucharte, aquesta serà “una campanya diferent” i a partir d’ara “passarem a l’acció, perquè la gent ha tingut prou temps per conscienciar-se”, ha dit, i per tant “ja s’ha acabat el temps de la campanya informativa”. Davant la possibilitat, doncs, que a partir d’ara comencin a posar-se sancions, la nova alcaldessa expressava que “tant de bo no hagi de ser així” en el sentit que l’advertència fos suficient per corregir l’actitud de les persones incíviques; “només volem una Vilanova neta” afirma l’alcaldessa.

Des la Policia Local recorden que hi ha espais habilitats per portar als animals a passejar i fer-hi les deposicions. No obstant, com remarca l’inspector Marc Peña, no podem oblidar l’obligació de recollir els excrements, perquè en aquests espais tampoc no es poden deixar a terra.

La campanya sancionadora “El teu gos, la teva responsabilitat” fa incidència sobre els principals punts de l’ordenança municipal reguladora del control i tinença d’animals aprovada a l’any 2003.

També s’insisteix en altres temes recollits en aquesta ordenança com l’obligació d’inscriure els animals de companyia en el registre municipal; la necessitat de vacunar-los i desparasitar-los; mantenir-los en adequades condicions higièniques; dur-los amb corretja o no facilitar-los menjar en espais públics, entre altres.

L’ordenança municipal que regula la tinença d’animals domèstics, fa especial incidència en els aspectes relacionat amb la seguretat i la salut pública, i regula la convivència entre animals i persones reduint al màxim les molèsties. Recull normes de caire general i sanitàries de caràcter general, així com un conjunt d’específiques per a gossos i gats, sobre la presència d’animals en els espais públics i un règim sancionador amb la possibilitat d’emissió de multes que van des de 150 a 450 euros.

S’amplia a dos dies la recollida de trastos i mobles vells

A partir d’aquest mes l’Ajuntament de Vilanova del Camí ampliarà la recollida de mobles i trastos vells al carrer. Si fins ara es feia només els divendres, a partir d’ara es portarà a terme també els dimarts en el mateix horari, a partir de les 4 de la tarda. És una altra de les decisions que han pres des de l’àrea de Medi Ambient en aquests primers dies de govern amb la finalitat de donar un major servei en aquesta matèria. “Volem facilitar al veïnat fer ús de la recollida de trastos amb un doble objectiu: la seva comoditat i tenir un municipi més net” ha explicat la nova alcaldessa Noemí Trucharte.

Cal recordar que per fer ús d’aquest servei, prèviament cal comunicar la petició de recollida a l’Ajuntament. També és important tenir en compte que és un servei restringit a trastos vells i mobles; no es poden portar matalassos, electrodomèstics, pneumàtics, recipients d’oli, pintura o altres que s’hagin d’adreçar directament a la deixalleria municipal.

La nova alcaldessa afirmava que els primers dies de govern estan sent molt intensos i que tenen una agenda molt plena. S’estan posant al dia, diu, revisant documentació i projectes que havien proposat des de l’oposició i no s’havien tirat endavant, i sobretot posant-se a disposició dels veïns i atenent consultes i demandes concretes a les quals no s’havia donat resposta.

Ajuntament i regants negocien amb l’ACA una solució per garantir el reg a l’estiu

La comunitat de regants dels Moletons i el regidor Juan Manuel Cividanes han traslladat a l’ACA la seva preocupació per la falta de recursos hídrics per exercir la seva activitat. Aquest dijous han mantingut una reunió amb els caps tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua i els han fet arribar l’angoixa per la manca d’aigua que pateixen sobretot els mesos d’estiu.

Segons ha explicat Cividanes, en la reunió han desestimat la possibilitat d’utilitzar aigua de la depuradora, com en un principi havien valorat perquè les condicions de la qualitat de l’aigua no tenen prou garanties. Es decanten per trobar solucions en la localització d’un pou d’aigua que podria haver quedat afectat per les obres de la Ronda Sud o en el cas de no poder accedir a aquest pou antic, construir-ne un de nou. Els costos de l’obra anirien a càrrec de l’Ajuntament i la comunitat de regants.

Han assistit a la reunió els membres de la Junta de Regants: José Ortega Arredondo, Francesc Forn Cos i Andrés Pérez Sánchez; el regidor Juan Manuel Cividanes i la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, Cristina Estrada. Per part de l’ACA hi ha assistit Eugenia Arenas, Responsable Territorial d’Obres i regadius, del DARP, Elena Pignatelli, Cap del Departament de Concessions de l’ACA, Àngels Cartes Vidal, Cap de la Unitat de gestió del departament de Concessions i Anna Arreciado , tècnica del mateix departament.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*