Inici Destacats El nou govern de la Pobla de Claramunt reivindica la feina feta...

El nou govern de la Pobla de Claramunt reivindica la feina feta en el seu primer mig any

COMPARTIR

L’equip de govern de la Pobla de Claramunt, format des del mes de juny per Participa #volemunapoblamillor i PSC, ha fet balanç del seu primer mig any de mandat.

A l’escola Maria Borés s’han renovat els dos lavabos de la planta baixa, sol·licitats per la comunitat educativa des de feia temps segons el govern.

S’han realitzat les obres de la connexió dels pàrquings del centre del poble i l’adequació del vial adjunt al parc de Sant Galderic, “una prioritat pel nou equip de govern vist la necessitat en la mobilitat dels veïns i veïnes de la Pobla i que feia molts anys que s’estava sol·licitant”.

Al barri del Xaró s’està treballant en el canvi de l’enllumenat de la via pública amb tecnologia LED. Aquesta actuació ajudarà a reduir els consums energètics del municipi, un objectiu transversal que el govern poblatà preveu estendre a altres àmbits.

Al barri de Can Ribalta s’han començat les obres d’adequació i millora del vials per facilitar el seu accés als veïns de la zona.

Totes aquestes inversions en obres de la via pública han estat subvencionades per la Diputació de Barcelona.

Per altra banda i amb l’objectiu de connectar els barris de les Garrigues amb la Pobla i la seva previsió al Xaró, s’ha convocat un concurs d’idees, en la que han participat una vintena de propostes. Aquest mes de gener el jurat decidirà quina és la millor opció i aquesta es farà pública als poblatans.

També s’ha recuperat la figura del “sereno”, com a prova pilot, que funciona en horari nocturn de 19 h a 6 del matí durant els mesos de tardor i hivern, “amb l’objectiu de millorar la tranquil·litat del veïnat”, segons expliquen des del govern municipal.

A nivell cultural i educatiu es va celebrar l’acte de commemoració del 675è aniversari de la Carta de Població del municipi, el cinquantè aniversari de l’Escola Maria Borés i durant el mes d’octubre s’ha iniciat el Club de Lectura a la Biblioteca Municipal. També es van convocar per primera vegada els ajuts per a estudiants menors de 25 anys per col·laborar amb les despeses generades pels estudis.

En aquest final d’any el govern ha estat treballant en el nou pressupost per al 2020, l’element més important per dur a terme els objectius marcats per l’any vinent i la resta de legislatura. Un pressupost transparent, on es detalla els conceptes d’una forma més clara i entenedora i on també es poden veure els projectes en inversions planificades des del nou consistori.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*