Inici Destacats El nou govern de Masquefa aprova el pressupost per l’any vinent

El nou govern de Masquefa aprova el pressupost per l’any vinent

COMPARTIR

El ple de l’Ajuntament de Masquefa, celebrat el passat 26 de novembre, ha certificat l’estructura del nou cartipàs municipal format per Junts per Masquefa i el PSC i ha aprovat el nou pressupost 2021, que inclou suports econòmics al teixit comercial local.

Els regidors socialistes assumeixen responsabilitats en els àmbits d’urbanisme i estratègia territorial, planejament econòmic i innovació, i igualtat i cohesió social.

Els acords arribats entre Junts x Masquefa i pel PSC per treballar plegats en un nou govern plantegen estratègies i accions enfocades tant al curt, com a mig i llarg termini. Es tracta de donar resposta a les necessitats socials i econòmiques actuals i les que puguin sorgir a mig termini, i preparar l’economia i el territori de Masquefa pels reptes de futur.

En paraules de Daniel Gutiérrez, cap de PSC, “pels Socialistes de Masquefa, els acords i la formació d’un nou govern són un acte de responsabilitat, compromís i coherència. En un moment com l’actual tenim dos opcions, o quedar-nos de braços creuats, o bé sumar esforços i treballar plegats per donar resposta a la situació econòmica de l’ajuntament, donar suport al teixit social i econòmic derivat de la crisi de la COVID19 i, projectar el futur de Masquefa. Hem optat per la segona opció”.

El pressupost 2021: primera proposta del nou govern

El nou govern de Masquefa ha fixat pel 2021, i pels següents dos anys un conjunt d’objectius que han estat traslladats als pressupostos: donar resposta a la situació de crisi econòmica i social provocada per la pandèmia de la COVID19; millorar els serveis i l’atenció a col·lectius amb vulnerabilitats; garantir la cohesió social a través dels serveis de l’Ajuntament; projectar urbanísticament la Masquefa del futur; cercar vies innovadores en la gestió dels residus i cercar alternatives als abocadors; millorar l’espai públic i el seu manteniment; consolidació fiscal de l’Ajuntament de Masquefa.

Iván Fraile, nou regidor d’estratègia econòmica local destaca que: ‘Amb aquest pressupost millorem la resposta municipal a la situació de crisi social i econòmica que afecta als col·lectius més vulnerables i al teixit comercial de la Vila, tornem a l’equilibri pressupostari i consolidem les finances de Masquefa i, enfortim el sistema financer per assumir inversions en gent gran i política d’habitatge entre d’altres’.

L’Ajuntament de Masquefa ha aprovat el pressupost del 2021 de més de 14 milions d’euros. En concret, contempla unes despeses de14.035.022,43 euros i uns ingressos de 14.948.052,78 euros. Preveu un superàvit de més de 900.000 euros amb un capítol d’inversions de gairebé 3 milions (2.996.795,67€).

Entre d’altres, el pressupost 2021 presenta un augment de recursos destinats als serveis i l’acció social: S’amplia la partida destinada a bonificacions de l’IBI de 25.000€ a 40.000€; Els programes de Serveis Socials i d’urgència social augmenta fins a 55.000€; S’amplia la dotació del Banc d’Aliments.

A la vegada, també apareixen noves accions de suport al teixit comercial amb l’objectiu de garantir la continuïtat i projectar el seu futur com un fons de suport al teixit comercial de Masquefa dotat amb 25.000€ i la nova regidoria d’Innovació del teixit econòmic.

Entre les inversions destaquen:
Obres a El Maset (1.544.491€).
Centre de Dia (500.000€).
Voreres a Can Parellada (251.396€).
Equips esportius (55.000€) i escoles (40.000€).
Vehicles elèctrics de la brigada (30.000€).
Pla de Mobilitat (40.000€).

El PSC també ha agraït la tasca de la regidora Pilar Irigaray, que ha abandonat del consistori.

1 COMENTARI

  1. Pa per avui i fam per demà, un presupost pel 2021 amb una vestreta del’abocador de Can Mata fins al 2023, abocador que tenieu que fer tancar. No teniu honor ni paraula ni dignitat.

FER UN COMENTARI

*