Inici Societat El nou film de la saga “Star Wars” obrirà “Un Nadal de...

El nou film de la saga “Star Wars” obrirà “Un Nadal de pel·lícula” a Igualada

COMPARTIR

L’estrena aquest desembre de l’Ateneu Cinema és l’eix central de la campanya de promoció de les festes de Nadal que ha organitzat l’Ajuntament d’Igualada. Sota l’eslògan “Igualada, un Nadal de pel·lícula” s’agrupen més de cent activitats per a tots els públics que tindran lloc els mesos de desembre i gener i que busquen una alta implicació de la ciutadania i també atraure persones d’arreu del país a la ciutat.

L’obertura de l’Ateneu Cinema, prevista per al dia 16 de desembre amb el nou film de la saga “Star Wars”, serà el plat fort de les festes de Nadal. Impulsat per l’Ateneu igualadí i l’Ajuntament d’Igualada, el nou cinema situat al segon pis de l’Ateneu programarà les millors pel·lícules d’estrena i projectarà tot tipus de cinema internacional, cinema en versió original, cinema en català i documentals. També mantindrà les sessions de Cineclub i farà matinals de cinema infantil.

Art biotrònic

Una altra de les novetats destacades d’aquestes festes seran les innovadores instal·lacions d’art biotrònic de l’enginyer i artista català Fèlix Vinyals, uns muntatges de llums que s’activen amb les emocions dels participants. La primera instal·lació d’art biotrònic es podrà veure aquest divendres dia 2 de desembre amb motiu de l’encesa de la il·luminació nadalenca, però n’hi haurà molts més escampats pel centre de la ciutat durant totes les festes, on els vianants podran activar bombetes al ritme del batec del seu propi cor o bé il·luminar façanes amb el contacte físic entre persones. El muntatge més esperat és el que tindrà lloc en un acte també nou: la celebració de la nit de cap d’any, en què l’Ajuntament convoca tots els igualadins a celebrar junts les campanades a la Plaça del Bruc  (davant de la basílica de Santa Maria) a dos quarts de 12h de la nit.

Tornen la pista de gel i la Fira de Nadal

Es reedita per tercer any consecutiu la pista de gel situada a la plaça de Cal Font, que ja s’ha consolidat com un pol d’atracció i un factor de dinamització comercial, i també es repeteix la Fira de Nadal coorganitzada per Fira d’Igualada i l’Associació del Barri de la Font Vella, que omplirà els carrers del centre històric de la ciutat els caps de setmana i dies festius previs a Nadal amb 22 casetes de fusta i 19 parades amb tot tipus de productes artesans propis d’aquesta època.

No faltaran tampoc activitats estrella com el Saló de la Infància, aquest any amb el títol “El Saló del cinema”, que oferirà un munt d’activitats lúdiques i pedagògiques per a nens i joves a l’Escorxador d’Igualada des del 27 de desembre fins al 4 de gener.

La festa dels Reis d’Igualada, la més emblemàtica de Catalunya, tornarà a atreure a la ciutat persones d’arreu del país, i tampoc hi faltaran les representacions d’Els Pastorets a càrrec de l’Esbart Igualadí en diverses funcions que aquest any comptaran amb algunes cares conegudes. A més, Igualada tornarà a mostrar la seva solidaritat amb la Marató de joguines de la Creu Roja, que es farà dijous dia 22 de desembre a l’entrada principal de l’Ajuntament perquè cap nen es quedi sense joguina la màgica nit de Reis, i per cada joguina entregada a la Marató es regalarà una entrada per patinar sobre gel.

Tot plegat dins una campanya que engloba un centenar d’actes culturals durant sis setmanes, que van des de les activitats nadalenques tradicionals fins a iniciatives que busquen dinamitzar comercialment la ciutat. En aquest sentit, el departament de Promoció Cultural i Comerç de l’Ajuntament d’Igualada ha impulsat conjuntament amb les associacions comercials Igualada Comerç, Nou Centre i La Masuca, un sorteig multitudinari perquè comprar a Igualada tingui premi: per totes les compres superiors a 30 euros realitzades durant les festes als establiments adherits, es repartiran butlletes per participar en el sorteig de tres passis anuals per a l’Ateneu Cinema.

L’encesa de la il·luminació nadalenca es farà aquest divendres dia 2 de desembre a partir de les 19h de la tarda. Autoritats, entitats comercials i culturals, veïns i tothom qui s’hi vulgui afegir, faran un recorregut que començarà a la pista de gel de Cal Font, continuarà a la plaça del Bruc i acabarà a l’arbre de Nadal situat al centre de la Plaça de l’Ajuntament.

Es pot consultar tota l’agenda de Nadal a la pàgina web igualada.cat i baixant-se l’App per Android “Igualada Nadal”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*