Inici Destacats El nou espectacle dels anoiencs Farrés Brothers i cia., seleccionat pel suport...

El nou espectacle dels anoiencs Farrés Brothers i cia., seleccionat pel suport a la creació de FiraTàrrega  

COMPARTIR

El passat 2 de febrer es va presentar el programa Territori Creatiu, que impulsa els suports a la creació de FiraTàrrega. Els anoiencs Farrés Brothers i cia. hi van presentar el seu nou espectacle: HoHiHu. Aquest projecte és el primer espectacle de carrer produït per la companyia, després de vint anys fent espectacles per arribar a tot tipus de públic. La companyia afirma que aquest espectacle és «un pas endavant» que consolida la seva trajectòria, marcada per una voluntat «de canvi constant, sense repetir mai una fórmula».

La nova creació relata les atrocitats que s’han comès al llarg de la història de la humanitat a partir del descobriment d’una troballa arqueològica al carrer. Una història explicada en clau de clown, perquè «a través de l’humor, la crítica esdevé molt més contundent i reveladora», explica la companyia. Tot i això, asseguren que volen mantenir el treball de manipulació d’objectes que els caracteritza.

HoHiHu compta amb la direcció de la clown Marta Sitjà, que s’ha fet un lloc en el panorama artístic de l’estat amb diversos espectacles d’humor. És la primera vegada que Sitjà treballa amb la companya i reconeix que “em va agradar molt que m’ho proposessin, és un repte que implica pressió, però tenia ganes de tornar a dirigir. I que fos humor al carrer”. Aquests mesos estan assajant i confessa “ens aportem molt mútuament, són estupendus”. En relació amb el tema, la directora afirma que “la història sempre és la mateixa, els homes es barallen entre ells”, i així es veu reflectit en escena. HoHiHu conserva el segell d’alguns espectacles de Marta Sitjà, com la intenció feminista de Las XL o l’humor de carrer de Las Polis. “Volem que la gent rigui, però també que els faci pensar”, apunta. A més de la mirada de Sitjà, Alba Valldaura (Mos Maiorum) entra en escena al costat de Pep Farrés i Jordi Farrés. Jordi Palet signa la dramatúrgia, que té la voluntat d’arribar al màxim de públics, d’arreu del món.

HoHiHu és un dels disset projectes que es van presentar el passat dijous, que formen part de l’edició del 2023 de Territori Creatiu, el programa d’acompanyament i assessorament en la creació i producció d’arts de carrer de FiraTàrrega. Espai, públic i mercat són els tres eixos que emmarquen aquesta edició del programa. Els espectacles es podran veure a la programació de la fira, entre el 7 i el 10 de setembre. Tot i això, des de Farrés Brothers i cia. confien que HoHiHu es pugui veure abans a la comarca de l’Anoia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*