Inici Destacats Nou curs de manteniment industrial en el marc del programa ReinMET de...

Nou curs de manteniment industrial en el marc del programa ReinMET de la Conca d’Òdena

COMPARTIR

El nou Curs d’Iniciació al Manteniment Industrial s’emmarca dins el projecte ReinMET, un programa gestionat per la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) i cofinançat per la Diputació de Barcelona, que té com a missió la recuperació de la capacitat professional i la capacitat productiva per recolzar la reindustrialització en el sector del metall. S’adreça a persones que estan en recerca de feina i es focalitza en el sector del metall, un sector que té molta mancança de personal i que ofereix bones condicions laborals. El programa ReinMET permet capacitar a futures persones treballadores per poder dedicar-se al sector del metall, un dels principals sectors industrials de la comarca de l’Anoia, amb un volum molt important d’empreses, treballadors, i facturació.

Amb aquest objectiu, s’ha realitzat una important tasca de diagnosi del sector a la comarca amb l’elaboració de l’informe Detecció de Necessitats Formatives en el sector Metall de l’Anoia, a partir del qual s’han pogut dissenyar accions formatives adequades a les necessitats del territori i del seu teixit empresarial.

Vist l’èxit de la primera de les accions formatives impulsades des del programa ReinMET, com el curs de Soldadura, des de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena s’aposta per una segona acció formativa d’Iniciació al Manteniment Industrial, orientada a oferir un perfil més polivalent de treballador a les empreses.

Es tracta d’una acció formativa d’una durada de 230 hores, més un període de pràctiques a l’empresa que pot oscil·lar entre 75h i 150h. És un curs molt intensiu, ja que la formació teòricopràctica té una durada de 2 mesos, pràctiques a part, del 29 d’abril al 28 de juny de 2019. Es realitzarà en horari de tardes a les instal·lacions d’Ig-nova així com a les de l’Institut Milà i Fontanals.

L’objectiu de la formació és dotar d’una base de coneixements a futur/es treballadors del metall amb un primer bloc formatiu de caràcter més genèric, en què s’aprendrà a interpretar plànols, tipus de material, metrologia i aspectes bàsics de mecànica, juntament amb un segon bloc formatiu específic en què es focalitzarà en la pneumàtica i la hidràulica així com en la mecanització de peces (torn i fresa). Finalment, l’alumnat podrà obtenir el carnet de carretó.

La formació està totalment subvencionada i, a més, es pot gaudir d’una beca econòmica en finalitzar el període de formació sempre i quan s’hagi superat amb èxit el curs. Cal ser major de 18 anys i tenir, almenys, ESO/Graduat Escolar. La data límit per inscriure’s és l’1 d’abril del 2019. Per inscripcions i més informació es pot contactar amb la MICOD a l’Av. Mestre Muntaner 86 d’Igualada o al telèfon 93 805 04 09.

FER UN COMENTARI

*