Inici Societat El nou col·lector d’aigües residuals de la Conca d’Òdena estarà enllestit abans...

El nou col·lector d’aigües residuals de la Conca d’Òdena estarà enllestit abans d’acabar l’any

COMPARTIR

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Lluís Ridao, i els alcaldes d’Igualada i Vilanova del Camí, Marc Castells i Noemí Trucharte, han comprovat aquest dimecres sobre el terreny l’estat dels treballs del nou col·lector d’aigües residuals que millorarà el servei a la Conca d’Òdena.

Les obres del desdoblament del col·lector d’aigües residuals del sistema de sanejament d’Igualada, que dona servei als municipis d’Igualada, Vilanova del Camí, Òdena i Santa Margarida de Montbui estan en la seva fase final. S’espera que l’obra estigui enllestida abans de Nadal.

Els treballs, executats per l’UTE Companyia General d’Aigües – Arnó Infraestructuras, tenen un pressupost superior als 917.000 euros, i consisteixen en una conducció de prop de 300 metres de longitud, que anirà paral·lela a l’actual.

Aquest desdoblament, que s’està executant dins el terme municipal de Vilanova del Camí, duplicarà la capacitat hidràulica actual del tram i així millorarà globalment el sistema de col·lectors en alta. També es construiran tres noves arquetes, una de les quals s’encarregarà de repartir l’aigua entre els dos col·lectors.

Durant la visita d’aquest dimecres a Vilanova del Camí, Ridao li ha confimat a l’alcaldessa Noemí Trucharte que l’ACA farà pròximament una caracterització dels llots del riu per estudiar possibles actuacions.

Trucharte confia que “es pugui fer una actuació important al riu que es pugui traduir en una millora de l’ecosistema local”. “El Parc Fluvial, i el riu, afegeix l’alcaldessa, és un dels actius més importants del municipi i la seva viabilitat, la seva sostenibilitat, depèn de les diferents accions que es puguin fer des de les diferents administracions”.

A banda del projecte de Vilanova del Camí, el director de l’ACA, Lluís Ridao, ha visitat altres obres que milloraran el sanejament de les aigües residuals a la comarca del Segrià i que estan mobilitzant una inversió propera als 10 milions d’euros.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*