Inici Cinema El nou cinema d’Igualada obrirà la primera quinzena de desembre

El nou cinema d’Igualada obrirà la primera quinzena de desembre

COMPARTIR

Gairebé tres anys després del tancament dels cinemes Kursal, Igualada recuperarà el cinema comercial amb la nova sala que des del passat mes de setembre s’està adequant a l’antic auditori de l’Ateneu Igualadí. La presidenta de l’entitat, Mireia Claret, ha explicat aquest dimarts que la nova sala obrirà le seves portes durant la primera quinzena de desembre.

En aquests moments s’està finalitzant la instal·lació elèctrica i faltarà col·locar les 129 butaques, la pantalla, els equips de projecció i la tramitació dels permisos previs a l’obertura. Les obres han mantingut alguns elements originals de l’edifici, com les cornises del sostre de l’auditori, que queden integrades en la nova sala, ambientada en un color gris fosc. Tot i que encara s’ultimen els detalls, l’obertura de la sala serà “oberta a la ciutadania”, segons Claret, que ho justifica en coherència amb la campanya ciutadana que va impulsar l’Ateneu i que va recollir més de 5.000 signatures en demanda d’un cinema.

Els cost de l’adeqüació del nou cinema és d’uns 250.000 euros, 200.000 dels quals han estat aportats per l’Ajuntament d’Igualada.

Cinema de l'AteneuLa presidenta de l’Ateneu Igualadí, Mireia Claret, ha explicat que el cinema arrencarà amb una oferta que inclourà sessions matinals de cinema familiar aprofitant les vacances escolars de Nadal, tot i que ja han definit les línies bàsiques de la programació. Les estrenes es concentraran divendres, dissabte i diumenge, dijous es dedicarà a films en versió original i dimecres serà el dia de l’espectador. Els preus seran “populars”, segons ha avançat Claret, que ha afegit que estan estudiant la oferta de la sala pels dilluns i dimarts.

 

FER UN COMENTARI

*