Inici Festes Nou cap de setmana de Caramelles

Nou cap de setmana de Caramelles

COMPARTIR
La Pobla de Claramunt va ser un dels municipis que va viure les Caramelles el passat cap de setmana. Foto: Andreu Miquel.

La Coral Gatzara, Els Verdums i l’associació de veïns del barri de Santa Caterina d’Igualada organitzen aquest dissabte 7 d’abril la tradicional cantada de Caramelles pels carrers del centre de la ciutat.

Al matí a partir de les 10h serà la Coral Gatzara i a la tarda a partir de les 16 h serà la coral Els Verdums i l’AAVV de Santa Caterina.

A Òdena, cantada dissabte i diumenge

Aquest dissabte 7 i el diumenge 8 d’abril, l’Associació de Caramellaires d’Òdena celebraran les tradicionals Caramelles al municipi odenenc, sumant així un any més, i ja en són vint-i-dos de seguits, d’actuació caramellaire.

Així, i com és tradicional, dissabte, la colla odenenca voltarà per les masies dels municipi, començant la seva actuació a Can Magí de Viladés (15.10h), Can Brunet (15.55h), Cal Enric (17.10h), Les Casetes d’en Mussons (17.55h), Can Grimau (18.40h) i l’Espelt (19.10h).

Diumenge, l’entitat odenenca reprendrà la cantada de Caramelles a les 9.30h a Can Viadiu, tot seguit al Raval d’Aguilera (10.15h), on faran una aturada per esmorzar, després es desplaçaran fins al barri Sant Pere i Pla de la Masia (12h) i el Parc de la Font (12.30h) i acabaran les cantades a la plaça Major (13h) i el carrer de la Guixera (13.45h).

La colla caramellaire agraeix la col·laboració de l’ajuntament d’Òdena pel suport rebut en la logística dels actes.

Els cants recorren els carrers de la Pobla de Claramunt

Una quarantena de cantaires, entre adults i nens i nenes, van recórrer, el diumenge 1 d’abril durant el matí, els carrers de la Pobla de Claramunt per oferir la tradicional cantada de caramelles. L’activitat la va organitzar la Societat Coral La Lira i estava emmarcada dins dels actes de celebració del centenari del naixement de la formació coral poblatana, que se celebra al llarg d’aquest any.

La cantada va començar cap a les 10 del matí a l’avinguda de Gumersind Bisbal. El recorregut va seguir pels barris de can Galan l’Estació, les Cases Noves, can Solà, les Figueres, Sant Andreu, l’Hotel Robert, les Tres Fonts, l’església, la plaça de l’Ajuntament i es va acabar a la Font de la Petxina. L’activitat va finalitzar cap a les 2 del migdia.

Els caramellaires, sota la direcció de la poblatana Marta Carceller, van interpretar diverses cançons populars i d’autor. Algunes de les peces que van cantar van ser: Els tres tambors, Vestida de nit, Escolta-ho en el vent, Dins la fosca i un fragment de Caramelles, una composició que s’havia cantat fa anys i que va arranjar la directora. També van fer dos balls: la Polca d’Ours i el Ball dels Set Salts. Les veus van estar acompanyades per la música de guitarres, tambors i violins.

A més d’interpretar i ballar les cançons, els cantaires van repartir, com ja és tradició, clavells entre la gent que els escoltava. L’activitat va comptar amb el suport de l’Ajuntament.

FER UN COMENTARI

*