Inici Destacats Els noms de La Llacuna, recollits en un llibre

Els noms de La Llacuna, recollits en un llibre

COMPARTIR

El passat 1 Desembre es va presentar a l’Ajuntament de la Llacuna el llibre “Els Noms de Casa de la Llacuna” a càrrec de Ramon Marrugat Cuyàs, Doctor en Filologia Catalana i membre de l’Institut d’Estudis Penedesencs, del qual és autor Joan Alegret Sanromà, President del CELL.

La presentació del llibre ha despertat molt d’interès i la Sala de Plens s’ha omplert de gom a gom d’assitents que han seguit amb atenció els parlaments del Dr. Ramon Marrugat, de Joan Alegret i de l’alcalde Josep Parera, que ha clos l’acte. En acabar, s’ha ofert una copa de cava mentre hi havia un animat col·loqui entre els assistents.

El llibre és bàsicament un recull o inventari de tots els noms de les cases de la Llacuna, vila i terme. La particularitat d’aquest llibre és que no es tracta d’una simple i freda col·lecció de noms sinó que de cada un d’ells se n’ofereix la localització exacta, si és en nucli urbà el carrer i número, si són les masies les coordenades. A més, se n’explica l’etimologia del noms, és a dir l’origen, i així mateix se’ls vincula a l’època en que foren creats, la qual cosa ens dona una idea de la seva antiguitat. Per tant, ens n’ofereix tant una visió sincrònica com diacrònica.

Per altra banda, una altra de les originalitats del llibre és que l’autor ens explica els trets específics de la Llacuna a través del temps en l’ús de l’article personal en i en conseqüència dels proclítics cal i can.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*