Inici Política Noemí Trucharte suma Impulsem Vilanova al seu govern amb majoria absoluta

Noemí Trucharte suma Impulsem Vilanova al seu govern amb majoria absoluta

COMPARTIR

Noemí Trucharte Cervera va ser proclamada alcaldessa dissabte, per majoria absoluta. Renova així el mandat a Vilanova del Camí i, tot i que numèricament no li calia, ho ha fet allargant la mà a l’oposició per formar un govern de consens que compta novament amb el regidor d’Impulsem Vilanova, Jordi Barón.

En el seu discurs d’investidura Noemí Trucharte es va comprometre “a exercir el càrrec amb la màxima dedicació, integritat i transparència”, assumint la responsabilitat que li han donat els votants. Es marca com a principal objectiu “treballar en benefici i per la millora de la qualitat de vida de totes les persones que viuen a Vilanova del Camí”. El nou govern, va dir “tindrà vocació de consens, diàleg, transparència i treballarà per apropar la política a la ciutadania”. I per això allarga la mà als partits de l’oposició.

Pel que fa a les línies prioritàries de treball que definiran les actuacions d’aquest govern, Trucharte va esmentar: “l’ocupació i el desenvolupament econòmic, l’atenció a les persones, l’habitatge, la cohesió social, la preservació de l’entorn natural i la igualtat… tot el que calgui per dissenyar una Vilanova millor”.

El ple de constitució de la nova corporació es va desenvolupar amb normalitat i amb l’emoció i nervis propis d’un acte solemne, encara que fos regulat per la normativa i marcat pel protocol.

La sessió va començar amb la composició de la mesa d’edat que integraren el regidor més gran, Francisco José Saucedo Cabrera, i la més jove, Judit Ranz Ramos, que van ser els primers a prometre el càrrec.

A continuació es va cridar la resta de membres de la corporació per ordre alfabètic per jurar o prometre el càrrec de regidors: Jordi Barón Escriche, Marc Bernáldez Domingo, Roger Casajuana Vilanova, Aitor Centelles Gallego, Rafa Gabarri Amador, Judit Gómez Martí, Vanesa González Márquez, David López Angulo, Alba Pérez Jorba, Alícia Plaza Garrote, David Roig Solé, Carlota Silva Solís, David Téllez García, Noemí Trucharte Cervera i Eva María Vadillo Margarit.

Una vegada constituït l’hemicicle es va donar la paraula als grups per fer les intervencions i tots van aprofitar-la per agrair a la ciutadania la confiança.

Jordi Barón, des d’Impulsem Vilanova va destacar també l’oportunitat de tornar a formar part de l’equip de govern i va subratllar que continuarà treballant per fer realitat el gruix de projectes del seu programa, des del respecte. També va expressar la satisfacció pel mandat compartit, perquè tot i els temps convuls viscuts amb la pandèmia, havien pogut treballar còmodament. “Ha imperat el diàleg” va dir i l’entesa per treballar i defensar els interessos del municipi. Encara el nou mandat conjunt amb ganes de continuar fent créixer Vilanova, i per això ha apostat per la renovació del pacte de govern, i per donar el vot a Noemí Trucharte.

El regidor de Vox David Téllez també va felicitar la guanyadora de les eleccions i va agrair la confiança dels votants, tot dient que treballarà “amb honestedat i per servir-los”.

A continuació, Vanesa González, va reconèixer el valor també dels votants de V365. “Hem comprovat que encara hi ha força gent que ens dona suport i a qui representem” va expressar, i per això han triat treballar des de l’oposició, amb coherència i responsabilitat, sense radicalitats, però sense “vendre” els vots, va dir, i fiscalitzant l’acció del govern. González també va tenir paraules per als nous regidors que assumeixen la responsabilitat, i els va encoratjar a fer una bona tasca. També va fer un reconeixement a Pepita Còdol, que després de més de 20 anys de dedicació a l’Ajuntament “marxa amb l’estima de tots”.

El regidor Marc Bernáldez de Fem Vilanova Acord Municipal va agrair l’oferiment de Trucharte per participar del govern, però també opta per treballar des de l’oposició amb la mà estesa, va dir, com han fet al llarg del darrer mandat. Benáldez va fer una crida a l’autocrítica dels membres de la corporació perquè com va recordar el 45% de Vilanova no va anar a votar i, per tant, només hi ha la meitat de la població representada. “Tenim quatre anys al davant, per tornar a captivar-les, i crec que és feina de tots els disset que estem aquí de demostrar que la política és útil i és una manera de millorar el poble”.

Per acabar el torn d’intervencions dels regidors, Eva Vadillo acceptava en nom del PSC la responsabilitat de la ciutadania que “ens ha col·locat” va recordar “amb folgança per governar”. Les polítiques socials i d’integració, va dir, continuaran sent un àmbit fonamental de treball, així com el compliment del 100% del programa per fer de Vilanova un municipi òptim per viure i que estigui en continu progrés, amb una mirada global.

Un cop fetes les intervencions es va procedir a la votació, i Noemí Trucharte va ser elegida alcaldessa amb els 9 vots del seu grup i el vot d’Impulsem Vilanova. Després va prometre el càrrec i va prendre la vara de comandament de l’Ajuntament vilanoví de mans de Francisco José Saucedo per ocupar el seient que li cedia el membre de més edat per encapçalar l’hemicicle.

Des d’allà va adreçar les primeres paraules d’aquest nou mandat, agraint el suport a la seva família, i després la confiança del seu equip i dels més de 2.400 votants.

La nova alcaldessa va donar les gràcies a totes les persones que van exercir el vot al municipi pel seu compromís ciutadà en un moment que es percep “la desafecció ciutadana per la política”. També donar la benvinguda als nous regidors i regidores de la corporació i va esperonar tot l’hemicicle a treballar plegats “per dissenyar entre tots una Vilanova millor”.

Al marge del protocol, l’acte de constitució va deixar alguns moments curiosos fruit dels nervis, sobretot del membre de més edat, el socialista Francisco José Saucedo, que “volia córrer massa” com va reconèixer ell mateix fent broma, quan es va equivocar de pàgina i va avançar-se en la lectura de la constitució de la corporació. També en la votació se li’n va anar un dels vots de Marc Bernáldez cap a Noemí Trucharte, cosa que va corregir de seguida reconeixent que era “la il·lusió” del moment.

Curiós és sempre també observar quina fórmula trien els regidors per prendre possessió del càrrec. Tot i que la majoria prometen, dos van triar la fórmula de la promesa “per imperatiu legal”: Jordi Barón i Aitor Centelles, i només un va optar pel jurament, el candidat de Vox, David Téllez, que tot i que a la pràctica és el mateix, suposa una diferència semàntica significativa.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*