Inici Destacats Noemí Trucharte, proclamada alcaldessa de Vilanova del Camí pels 8 vots dels...

Noemí Trucharte, proclamada alcaldessa de Vilanova del Camí pels 8 vots dels regidors del PSC

COMPARTIR

Finalment la força més votada en les passades eleccions municipals a Vilanova del Camí, el PSC, ostentarà l’alcaldia vilanovina. Noemí Trucharte ha estat investida alcaldessa amb els vots favorables dels seus 8 regidors i governarà, per tant, en minoria.

El resultat de la constitució l’avançaven ahir cap a les onze de la nit, els partits de l’oposició en reconèixer públicament, com han fet també avui durant el ple de constitució, la impossibilitat de tancar el pacte a 4 que des de feia dies negociaven entre V465, ERC, VA! i Junts x Vilanova.

Finalment cada formació ha votat al seu cap de llista: 8 vots, doncs, per a Noemí Trucharte, 4 per a Vanesa González, 3 per a Marc Bernáldez, 1 per a Francisco Palacios i 1 per a Jordi Barón.

En no haver obtingut la majoria absoluta, Trucharte ha quedat proclamada directament alcaldessa per ser la representant de la llista més votada el passat 26M amb 2.338 vots.

‘Nous temps’ per a l’Ajuntament de Vilanova del Camí que tindrà un govern en minoria

Com ha reconegut la nova alcaldessa, s’enceta una nova etapa per a Vilanova del Camí, “nous temps” que s’inicien amb un govern en minoria que haurà d’estendre la mà a l’oposició i trobar aliances. Trucharte ha assegurat que així ho farà i que tindrà “la mà estesa a tots els partits de l’oposició, perquè cal actuar per cercar el consens, no per caprici, ni per interessos personals”. Afirma que governarà per tothom “amb vocació de consens, diàleg i transparència” i que ho farà “amb humilitat i plena dedicació”.

Noemí Trucharte ha començat la seva intervenció donant les gràcies a tothom, però molt especialment a la seva família pel “suport incondicional”. També s’ha referit als “magnífics regidors” que l’acompanyen i la resta de persones de la llista, així com a tots els vilanovins que li van donar la confiança.

També ha aprofitat per reconèixer els treballadors municipals, perquè “la vostra feina i dedicació són claus per mantenir serveis de qualitat”.

La nova alcaldessa ha garantit que està disposada a treballar dur perquè Vilanova continuï creixent i ha avançat que les principals línies seran “l’ocupació, l’atenció a les persones, l’habitatge, la cohesió social, amb petits i grans projectes”.

Per últim ha reconegut ser conscient que “un equip no el fa una sola persona”.

A continuació han intervingut els portaveus de la resta de formacions, de menor a major representativitat en nombre de vots en les passades eleccions.

Especialment esperada era la de Jordi Barón, perquè sobre ell queien avui totes les mirades. Barón ha explicat que els resultats municipals del 26M no havien estat els desitjats, ni els esperats, però que cal reconèixer la representació triada per la població vilanovina i “respectar el joc de la democràcia”. També ha instat a fer “una reflexió profunda del perquè de tot plegat”. El regidor de Junts x Vilanova ha recordat que el seu partit defensava una sèrie de projectes en el seu programa electoral per a la millora del municipi i que treballaran per treure el millor rèdit “fidel al grup”.

Barón ha avançat a Trucharte que “estaran amatents i vigilants de la futura acció de govern per fiscalitzar els projectes que portaven al programa”. També alerta que davant un govern en minoria, Trucharte “es trobarà una oposició que som majoria i que no tolerarem, ni deixarem passar cap “xapussa” –deixi’m dir-ho així, com les de l’anterior mandat”.

La posició incòmoda de Barón en aquesta situació l’ha fet acabar amb una dita popular: “davant les adversitats, cap fred, cor calent, puny ferm i peus a terra”.

Francisco Palacios, l’únic regidor que representarà en aquest mandat a VA! ha expressat l’orgull de formar part del consistori i ha explicat que “treballaran per aconseguir una Vilanova millor amb esperit constructiu, sempre pel bé de Vilanova del Camí”. També ha tingut paraules de reconeixement “pel treball dels dos companys que avui no poden ser aquí: Camilo Grados i Silvia Cáceres per la bona feina feta”.

Marc Bernáldez, portaveu d’ERC, la tercera força més votada a les eleccions municipals del 26M ha recordat la recompensa dels 887 vots a “la feina d’un equip disposat a fer propostes i un esforç de molts mesos”. Ha recordat que van dir que estendrien ponts “i per això hem parlat amb tots els grups, tot i que buscant un full de ruta que representés el màxim nombre de vots” dins el consistori, fent referència així al possible govern alternatiu al PSC. Igualment, però, ha dit que se senten contents, “perquè hi ha molta gent que vol que el poble avanci i hem de jugar molt bé el nostre paper”. “No és el resultat que ens hauria agradat avui aquí” ha reconegut, però també ha avançat que “faran una oposició constructiva, perquè Vilanova esdevingui municipi punter”.

Vanesa González, portaveu de V365, ha estat la darrera a intervenir i qui més evident ha fet la decepció per la decisió de Barón, per frustrar la possibilitat d’un govern alternatiu. “Em decep la política que permet jugar amb els pobles per interessos partidistes i converteix les persones en allò que no són o pensàvem que mai serien”, ha dit. González ha estat la més explícita a l’hora d’explicar que havien estat “dies molts durs, intentant el pacte a 4”, però que finalment “per una partida de cromos” ha perdut Vilanova del Camí.

La portaveu de V365 que havia governat de la mà de Jordi Barón i amb qui la unia molt més que la política, “hem compartit camí polític i de vida”, s’ha mostrat dolguda en afirmar que “l’amistat, la dignitat i la lleialtat està per sobre d’altres coses” i també “trista, perquè hem perdut l’oportunitat de governar, entre altres”.

Tot i així González s’ha mostrat orgullosa del seu grup i afirmava que estan contents de poder continuar treballant per Vilanova. “Acceptem les regles del joc, no hi ha rancúnia”. Al nou equip de govern li ha desitjat “sincerament encerts, perquè seran bons per Vilanova del Camí”, però ha avisat que estaran alerta des de l’oposició. Ha estès “ponts d’ajuda, des de la nostra experiència” i ha encoratjat el nou equip de regidors socialistes, la majoria nous, “perquè comencen una aventura fantàstica i espero que la gaudiu molt”. “Moltes felicitats, molts encerts i visca Vilanova” ha acabat dient.

Els regidors que conformen el nou mandat

Els regidors del PSC que governaran Vilanova del Camí encapçalats per Noemí Trucharte Cervera són: Eva Maria Vadillo Margarit, Francesc Xavier Sala Sant, Carlota Silva Solis, Rafael Gabarri Amador, Susana Gutiérrez Perianes, Francisco José Saucedo Cabrera i Laura Pavón Pérez.

A costat de Vanesa González Márquez de V365 seuran: Aitor Centelles Gallego, Alicia Plaza Garrote i Josefa Còdol Monsó.

A Marc Bernáldez Domingo d’ERC l’acompanyaran: Glòria Vilà Martínez i David Roig Solé.

Francisco Palacios Garcia es queda sol com a regidor de VA!

I Jordi Barón Escriche també estarà sol en representació de Junts x Vilanova del Camí.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*