Inici Societat El no a l’ampliació de sòl industrial s’imposa a la consulta popular...

El no a l’ampliació de sòl industrial s’imposa a la consulta popular de Jorba

COMPARTIR

Aquest diumenge 24 d’octubre ha tingut lloc a Jorba la consulta popular múltiple i no referendària que formulava dues preguntes: 1. Esteu d’acord que el Pla Director d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena classifiqui 46 ha de sòl industrial al Parc Tecnològic Igualada-Jorba? 2. Esteu d’acord que l’Ajuntament de Jorba s’oposi als grans projectes d’energies renovables que afectin el municipi en el marc normatiu actual?

En la consulta hi ha participat el 61,31% dels veïns i veïnes de Jorba, 420 persones de les 685 amb dret a vot. Han votat en contra de l’ampliació de sòl industrial al municipi per ubicar-hi en part el Parc Tecnològic i Empresarial previst al Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena (PDUAECO), 355 persones, un total de 84,52% dels vots, i a favor que l’Ajuntament s’oposi a la implantació al municipi d’instal·lacions d’energies renovables, 383 persones, un 91,2% dels vots

En concret, hi ha hagut un total de 56 vots a favor, 355 en contra, 7 vots en blanc i 2 vots nuls a la pregunta del Pla Director i en la segona, referent a oposar-se a les renovables, hi ha hagut 383 a favor, 31 en contra, 4 vots en blanc i 2 vots nuls.

A la consulta hi estaven cridats tots els jorbencs empadronats al municipi majors de 16 anys, que han pogut exercir el seu dret a vot de forma anticipada de l’11 al 22 d’octubre a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Jorba i avui diumenge 24 d’octubre, de 9h del matí a 8h del vespre, a l’escola Guerau de Jorba.

L’Ajuntament, a favor de nou sòl industrial

El consistori de Jorba s’ha posicionat clarament a favor de permetre la classificació de 46 noves hectàrees com a sòl industrial. “Estem convençuts que és necessari. Portem uns anys que els set municipis de la Conca d’Òdena hem cercat noves empreses i inversions, i hem vist que amb el sòl disponible no podem cobrir aquesta demanda”, ha assenyalat el batlle.

“Fa una setmana i mitja va aparèixer una inversió empresarial de 180 milions d’euros a l’Ebre que abans havia manifestat la intenció de venir aquí, a la Conca d’Òdena”, ha apuntat Sànchez. “Malauradament, amb el sòl disponible que teníem no vam poder cobrir aquesta demanda i van haver de triar una altra ubicació”, ha comentat l’alcalde de Jorba, que considera que aquesta classificació de 46 noves hectàrees “beneficiarà els set municipis de la Conca d’Òdena” i generarà nous llocs de treball.

Jorba Reflexiona: “Encara hi ha sòl per desenvolupar”

“Que primer s’executi el 50% que encara hi ha pendent i després ja veurem el que falta. Hi ha molt de sòl per desenvolupar encara a l’Anoia”, ha apuntat el portaveu de Jorba Reflexiona, Jaume Farrés, que ha posat d’exemple la zona de les Bòbiles com un espai industrial “encara per utilitzar” a Jorba. “No veiem que hi hagi una cua d’empresaris que no trobin lloc per instal·lar-se i, per això, ens fa sospitar que no sigui una cortina de fum per especular amb les terres i les obres”, ha afegit el portaveu de la plataforma Jorba Reflexiona, que ha fet campanya pel ‘no’ a la doble consulta. “Estem contents per l’alta participació. És la clau perquè aquesta consulta tingui validesa”, ha conclòs Farrés.

El govern de Jorba, satisfet perquè la ciutadania “s’hagi pogut expressar a les urnes”

Un cop acabada la consulta, l’equip de govern municipal de Jorba s’ha mostrat “molt satisfet” d’haver celebrat una consulta popular no referendària sobre els aspectes que afecten el municipi. A través d’un comunicat, el govern de Jorba considera que el fet “que s’hagi pogut expressar la ciutadania a les urnes és un exercici de democràcia que s’hauria de practicar més sovint”, i es valora especialment l’alta participació que ha arribat a superar el 61% dels vots.

L’alcalde de Jorba, David Sànchez es posarà en contacte aquest mateix dilluns amb el Departament d’Empresa, Indústria i Energia i amb el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori per demanar una reunió urgent i traslladar-los els resultats i avaluar l’estat en què queden els projectes que contemplen sòl industrial al municipi.

Redacció / ACN

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*