Inici Societat La neu podria arribar a les cotes altes de l’Anoia

La neu podria arribar a les cotes altes de l’Anoia

COMPARTIR

La neu podria fer acte de presència per primer cop aquest hivern a la comarca de l’Anoia. Segons l’Observatori de Pujalt, les cotes més elevades de la comarca, com La Llacuna o l’Alta Anoia, podrien veure una nevada testimonial.

Segons la previsió, dimarts de ple hivern amb màximes de 6-7ºC a la Conca d’Òdena i entre 2-3ºC a les parts elevades de la comarca. La propera matinada el front ja haurà passat i s’espera que els núvols disminueixin amb una mica de vent i temperatures la propera matinada més elevades arreu.

A darreres hores de la matinada i a primera hores del matí d’aquest dimecres arribarà un segon front de núvols associats a una petita, molt petita, depressió en superfície que facilitarà la formació de núvols.

A la Catalunya Central entre les 8h i les 12h del matí es preveu que els núvols siguin suficientment desenvolupats com per portar associats alguna dèbil precipitació. Dins de la comarca a on s’espera que la precipitació pougui arribar a ser apreciable seria cap a l’oest, zona de l’Alta Anoia i baixant fins a la Llacuna a on podrien caure entre 1-4mm de precipitació. A la resta de la comarca la precipitació esperada és inferior, molt poca cosa. La precipitació s’espera que sigui en forma de neu al llarg del matí per damunt dels 600m tot i que puntualment es pot veure nevar per sota d’aquesta cota. Tot plegat seria testimonial.

A partir de migdia d’aquest dimecres la nuvolositat marxaria ràpidament amb l’entrada del vent de l’oest i del nord oest que es deixaria sentir al llarg de la tarda. Les temperatures màximes poden pujar una mica respecte les d’avui dimarts.

Foto: nevada l’any passat al Puig Castellar de La Llacuna (meteollac)

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*