Inici Societat La neu podria arribar arreu de l’Anoia la propera matinada

La neu podria arribar arreu de l’Anoia la propera matinada

COMPARTIR
Nevada a primera hora d'aquest divendres a Pujalt. Foto: Observatori de Pujalt.

La neu ha fet acte de presència aquest divendres de matinada en punts elevats de la comarca de l’Anoia com Pujalt, on s’ha acumulat mig centímetre de gruix, mantingut al llarg del matí gràcies a temperatures gèlides com els 4 graus negatius que tenien a les 11:30, segons informen des de l’Observatori de Pujalt.

De cara a les properes hores, des de l’Observatori -tot i que recorden que en prediccions meteorològiques sempre s’ha de posar tot en condicional- pronostiquen que aquesta propera matinada la neu arribarà arreu de la comarca de l’Anoia. La borrasca Filomena s’acostarà pel sud de Catalunya i portarà precipitacions que començaran a caure de matinada. La cota de neu serà suficientment baixa com per portar la neu arreu de la comarca. A primera hora de dissabte es poden haver acumulat alguns centímetres de neu arreu, també a la Conca d’Òdena i a la mateixa ciutat d’Igualada. També a la zona de Piera-Masquefa. Al llarg del matí d’aquest dissabte el vent guanyarà intensitat i la cota de neu anirà pujant en principi fins als 600m.

La nevada serà feble i en alguns moment moderada i podrà fer gruix en zones superiors als 600m. Al llarg de dissabte les precipitacions aniran apareixent i despareixent a estones. A la matinada de diumenge pot tornar a precipitar i la cota de neu podria tornar a baixar. Les precipitacions al llarg de diumenge al matí tendiran a anar desapareixent.

Segons l’Observatori de Pujalt, els gruixos que es poden acumular van dels 15-20cm en general en les parts elevades de la comarca tot i que es podrien superar els 30cm en alguns indrets sobretot parts més elevades de la Llacuna. A la Conca d’Òdena la neu pot deixar gruixos de 5cm tot i que caldrà estar pendents de com puja la cota de neu ja que la quantitat podria variar.

1 COMENTARI

 1. Gruixos de neu a les 8h a la xarxa AnoiaMeteo:
  – La Llacuna (615m) = 10cm.
  – Pinedes de l’Armengol (550m) = 7cm.
  – Calaf (750m) = 4cm.
  – Pujalt (750m) = 4cm.
  – Montbui (410m) = 3cm.
  Cota de neu a les 8h a l’Anoia 500m
  La neu s’ha deixat veure durant la nit a tota la comarca tot i que ha agafat bé a partir dels 400m. A la ciutat d’Igualada s’ha acumulat una mica sobre superfícies fredes. Abans de les 7h la neu s’ha convertit en pluja a la Conca d’òdena.
  De cara a les properes hores aniran arribant bandes de precipitació que deixaran alguns litres al llarg del dia. La cota de neu anirà pujant cap a 600-700m. A la tarda hi haurà una aturada de les precipitacions per tornar a la nit amb una cota de neu que baixarà cap als 500m a l’oest i sud de la comarca. No s’espera mñes neu des de la Conca d’òdena fins a la zona sud est de la comarca.
  A les parts elevades de la comarca la neu pot acumular encara al llarg del dia d’avui alguns centímetres més. A les parts elevades de la Llacuna es poden superar els 20cm.
  #anoiameteo

FER UN COMENTARI

*