Inici Destacats El “Nenas Team” repeteix al mític ral·li de Montecarlo

El “Nenas Team” repeteix al mític ral·li de Montecarlo

COMPARTIR
La igualadina Anna Vives, en primer terme, participarà amb Tere Armadans al ral·li de clàssics de Montecarlo.

Més de 2.500 quilòmetres a través de carreteres serpentejants, amb neu i sota les inclemències meteorològiques a bord d’un Volkswagen Golf MK1 del 1979.

El repte correspon a una de les curses més emblemàtiques del món del motor, el ral·li de Montecarlo. La barcelonina Tere Armadans i la igualadina Anna Vives van ser el primer equip femení de l’Estat espanyol que participava en la prova, el 2016, i enguany repeteixen en la vintena edició d’una prova on només es pot participar amb vehicles de sèrie fabricats entre el 1955 i el 1980.

Són apassionades del motor, un món on les dones són minoria. Potser per això el nom de l’equip que formen des de fa sis temporades ho reivindica: Nenas Team.

Armadans havia estat pilot de velocitat i havia disputat algunes edicions del Volant RACC. Posteriorment es va dedicar a col·laborar en l’organització del Ral·li Costa Brava, on va conèixer Anna Vives. Però Armadans tenia al cap tornar a les curses, ara en el format de regularitat de cotxes clàssics. Així, va aconseguir un Volkswagen Golf MK1 del 1979 i va fer una primera curs amb la copilot amb qui havia començat. En una segona ocasió ho va proposar a Anna Vives, que des de llavors és la copilot de l’equip.

Les Nenas Team competirà en la categoria femenina, que inclou només vuit dels més de tres-cents equips. “De copilots dones, n’hi ha moltes, però dones pilot és menys habitual”, reconeix Armadans, que constata que “el percentatge de dones és baixíssim a tot arreu, però a Bèlgica i França hi ha més cultura de la dona al món del motor”. A casa nostra “sembla que no hi ha manera” i acostumen a ser les úniques a les competicions.

Sortiran demà des del moll de la Marina de Barcelona en l’etapa de concentració del seu segon Montecarlo i passaran la nit a la carretera, sense dormir. Porten la lliçó apresa: “Molta calma i anar fent, perquè és un ral·li molt llarg.”

L’any passat van acabar en la 141a posició de 315 equips, tot i que encara anaven més amunt: “Anàvem dissetenes de la general, però al Turini ens vam trobar amb una boira que semblava nata, no es veia ni a un pam de distància”, recorda la pilot, que reconeix que “és un acte de valentia”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*