Inici Societat Neix un moviment veïnal contra la possibilitat d’un nou polígon a Vilanova...

Neix un moviment veïnal contra la possibilitat d’un nou polígon a Vilanova del Camí

COMPARTIR

Un col·lectiu de veïns de Vilanova del Camí s’ha començat a organitzar a través de les xarxes socials sota el nom “Salvem Can Titó” per mostrar el seu rebuig a una de les propostes d’ubicació de nous polígons industrials a la Conca d’Òdena.

A més de la zona odenenca de Can Morera, que ja va aixecar les crítiques de les entitats Per la Conca i Unió de Pagesos, el pla director urbanístic d’activitat econòmica de la Conca d’Òdena posa sobre la taula tres ubicacions més. Es tracta de l’entorn de l’aeròdrom Igualada-Òdena, els terrenys a tocar de l’autovia A-2 al límit entre Igualada i Jorba i una darrera opció que contempla els terrenys del sud de la Conca, des del límit del riu Anoia, entre Montbui i Vilanova del Camí.

És aquesta darrera opció, anomenada “Àmbit Vilanova Sud” al document d’avanç del pla urbanístic, la que ara també genera rebuig al territori. El pla proposa prop de 200 hectàrees al sud d’Igualada, en una àrea que inclou els paratges de Can Titó, les Parellades i Plans de Tudó de Vilanova del Camí i també el polígon de Montbui, actualment buit. Un dels motius que esgrimeix la proposta és “aprofitar l’alta connectivitat amb les vies de comunicació existents i la vinculació amb la trama urbana existent, especialment pel que fa al barri del Rec”. De fet, el projecte preveu sòl industrial a davant del barri igualadí, a l’altra riba del riu Anoia, ja als termes de Vilanova i Montbui.

Els arguments del col·lectiu Salvem Can Titó segueixen la línia dels opositors a Can Morera i posen l’accent en el fet que “el 40% del sòl industrial de la Conca d’Òdena està buit”. El mateix document inicial del projecte, elaborat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, reconeix que hi ha un centenar d’hectàrees lliures a la Conca. Això si, assenyala que en la seva majoria es tracta de solars de menys de 2 hectàrees i per tant, “una oferta no vàlida per a empreses que requereixen grans extensions de sòl”.

D’aquí que totes les àrees que proposa el pla superen, de molt, les 275 hectàrees que a dia d’avui estan ocupades amb activitat econòmica als diferents polígons de la Conca d’Òdena. Així, la suma de totes les àrees previstes al pla és de gairebé 1.400 hectàrees.

Malgrat el que explica l’avanç del pla urbanístic, Generalitat i ajuntaments han assenyalat des de l’inici del procés que el que fa el pla només és posar les ubicacions a debat i que no hi ha res decidit.

L’elaboració del pla urbanístic es troba actualment en una fase de procés participatiu que, això sí, no serà vinculant per a l’aprovació definitiva per part del govern català.

4 COMENTARIS

  1. Que no lo agan i lo dejen todo como esta que para dejar un poligono sin edificar i estroper nuestros campos que son la alegría para slir a pasear ya ahi uno que nise para que se hizo pirque esta vacio que se gasten el. Dinero en otrs cosas mas importantes como el parc fluvial lo terminen como fue previsto lo limpien que ahora mismo pasear es que te coman los. Mosquitos de la suciedad que tiene las barcas que ivan aponer i nos dejen los cmpos quietos

  2. Puñetera mania de contruiŕ poligonos, como si fuese la solucion a la crisis economica… no seria mejor, aprovechar lis que ya existen? Y mejorarlos si fuese necesario.

  3. Mas poligonos no por favor, somos la comarca con la tasa de paro mas baja de catalunya y una gran mayoria vive de ayudas por lo que no hace falta mas empresas.

FER UN COMENTARI

*