Inici Societat Neix un grup a Igualada que qüestiona “l’únic relat” de la Covid-19

Neix un grup a Igualada que qüestiona “l’únic relat” de la Covid-19

COMPARTIR

El Grup Sobirania i Salut d’Igualada, creat fa tot just unes setmanes, ha organitzat una trobada que pretén aplegar tots aquells que qüestionen que s’anomeni pandèmia la Covid-19, una situació que, per aquest grup, “està arrabassant cada dia més drets i llibertats a la població”. Des de Sobirania i Salut no es consideren negacionistes, puntualitzen que s’anomeni pandèmia a la Covid-19, “ja que la OMS va modificat fa pocs anys els criteris per designar què es considera i què no, pandèmia”.

Malgrat que a Igualada han mort 220 persones per la Covid-19, segons les dades oficials, el grup considera “alarmant l’absència total de contraposició d’opinions o alternatives en els mitjans de comunicació convencionals. Que es vengui una única veritat, un únic relat, en tot el que fa referència a la situació que s’està vivint, no deixa lloc a cap altre final que no sigui la por. I en conseqüència a la total i absoluta submissió de la població, que accepta aquest únic relat amb resignació. Quedant, així, a mercè de les decisions sanitàries que prenen els governs”.

Sobirania i Salut defensa que “hi ha alternatives i que no tot és com ens plantegen, i treballarem per apropar aquestes alternatives directament a la gent, per empoderar la població, i anar creant així un nou sistema que vetlli per la salut, en paral·lel al sistema oficial. Sense rebutjar la medicina occidental, però prioritzant mètodes de medicina natural en primera opció”.

El grup, que planteja entre els seus objectius “empoderar els ciutadans, donant-los eines per ser més autosuficients prioritzant la sobirania alimentària i la medicina basada en plantes i altres remeis” vol reunir les persones “que no es creuen el relat oficial sobre la suposada pandèmia”.

Malgrat les restriccions vigents per frenar el contagi de la Covid-19, el Grup Sobirania i Salut d’Igualada ha organitzat una trobada el proper 22 d’octubre a les 20h a la Plaça de l’Ajuntament.

COMPARTIR

25 COMENTARIS

 1. Crec que si es negués l’hospiralització en cas d’agafar el coronavirus a la gent que diu que tot és mentida, n’hi haurien molts que s’ho pensarien, abans de deixar anar segons quina animalada.

 2. A esta gente, cuando se contagien del coronavirus… que se les niegue la atencion sanitaria, total, como todo es mentira.
  No entiendo, como puede haber gente que piense que no existe ningun virus, despues de ver que todo el mundo esta afectado… aunque bueno, tambien los hay que aun creen que la tierra es plana.

 3. Jo no em crec que aquest grup existessi. Actualment encara hi ha gent molt inculta, pro negar el que estan veient, no pot esser. Aquí hi deu haver un error.

 4. No sé qui són però enfocar la notícia dient-los d’entrada “negacionistes” , un pejoratiu molt fort que ve dels neonazis que negaven l’holicaust és mala llet de veritat. Sospito pel que es diu que és gent crítica amb tot el que està passant i amb les mesures preses, que per criminalitzar-los se’ls ha anat posant aquesta etiqueta des dels mitjans i grups d’influència i l’efecte és el que observem: sense escoltar què diuen un munt de gent s’hi tira al damunt ferotgement.

 5. Vàries coses. Aquest article és malintencionat. Ningú d’aquest grup ha negat res i la informació o nota de premsa enviada no diu res del que diu en aquest article en referència a cap negació. I un altra cosa… caldria ser més crític amb les versions oficials quan només hi ha un discurs únic i no hi ha lloc al debat.

  • El problema es que quan reclameu debat, poseu el mateix nivell els científics que gent que no té coneixments, que es basa en discursos filosòfics com si fos una questió ideològica.
   Hi ha una unanimitat entre la comunitat científica RECONEGUDA I AMB PRESTIGI, i no es pot posar les opinions d’aquesta gent al mateix nivell que metges o gent que no ha demostrat res, o no diguem que ja no son ni científics ni metges.

  • Per debatre un discurs unic, també podriem debatre com es calculen els ponts, com es tracta el cancer, com es fan les operacions a cor obert, com es fan els coets a la lluna….

   No dubto que no teniu mala intenció. Però per discutir amb científics, no n’hi ha prou amb la bona intenció, cal acreditar un nivell científic similar.

 6. Això és el sindrome de Jessy Pinkman (Breaking Bad). Ignorants cientifics, que posen per sobre la seva intució (o que s’ho volen creure) al coneixement científic. És com tornar als curanderos abans que hi hagués metges i ciencia. La humanitat va viure milenis així, però l’esperança de vida no ha pujat fins que la ciencia ha evolucionat. Com a la xina, milers d’anys amb medicina xinesa, però l’esperança de vida no va augmentar fins que la medicina científica va començar.

  • Estaria bé ser més crític també amb la ciència. I sobretot amb els periodistes i polítics (tots en mans dels poders econòmics). Ja et van prendre el pèl amb la Grip A, la Porcina i tantes altres. La ciència de la qual tu parles està en mans dels mateixos poders. Per això no hi ha lloc al debat als mitjans. Sempre surten els mateixos. Consulta la revista http://www.dsalud.com per començar per exemple. Jo no nego res però sí veig que només hi ha lloc pels que defensen el mateix discurs.

   • El pitjor es que aneu de “no negacionistes” quan aquest moviment es del de Josep Pamies, curandero i màxim difusor de les teories negacionistes.
    Ni tan sols dieu la veritat en el que sou. Es fàcil buscar el grup a Google i trobar vos.

 7. Si hi haguessin debats i es possessin sobre la taula molts factors, suposo que molta gent tindria ocasió de sentir l’altura científica i mèdica de molts crítics. Fa mal ara mateix llegir i escoltar desqualificacions atrevidíssimes.

  • O sea, dels negacionistes.
   Estic tranquil perquè sé que la policia s’ha posat mans a l’obra i tindrem alguns infiltrats a dins per controlar-vos i si passa quelcom prendre les accions legals pertinents… de la responsabilitat del vostre missatge, si per questionar, acaba morint més gent que al març-abril…
   També seria partidari de que aquesta associació posés noms i cognoms, com els posen els polítics, per saber a qui hem de demanar raons si gent inocent mor per culpa de que gent d ela vostra secta s’infecta i transmet el virus a d’altres inocents.

   Tambe es una mica heavy que aquest diari doni veu a gent que clarament està a punt de promoure el discurs negacionista que provocarà que la gent no segueixi restriccions i augmenti els contagis. Això es com si publiqueu qualsevol reunió de qualsevol grup…

 8. Venga que ya os han cambiado el titulo de la noticia… ya no sois negacionistas del coronavirus… ahora resulta que sois negacionistas de la medicina tradicional. Que pretendeis, terminar con la pandemia fumando yerba y con infusiones???

 9. Així comencen les SECTES. Gent ignorant que sota el concepte de QÜESTIONAR-HO tot volen aprofitar-se de gent insegura per crear un moviment que faci un camí paral.lel.
  Sense cap coneixement científic. Discurs de barra de bar.
  Espero que els Mossos i la Local prenguin nota i se’ls pugui perseguir i denunciar per cada persona que sota la seva influència mori, per homicidi premeditat….

  Al tanto que en els temps de crisi, les SECTES, xuclen la sang a la gent més “inquieta”…

 10. Jo crearia una associació per poder denunciar tots els que esteu animant a la gent a saltar-se les crides institucionals i les recomenacions científiques per poder-vos portar davant del jutge per homicidi imprudent.
  Si les recomenacions que feu, es demostra que fan la pandemia més gran i més bèstia, sereu responsables. I també de les morts.
  Que no li càpiga cap dubte a ningú que si hi ha morts provocats per aquest moviment, els perseguirem amb tota la contundència.

 11. El grup sobirania i salut és la secta de Josep Pàmies, tal i com es reconeix en aquest article de La República o de El Periódico:

  https://www.larepublica.cat/coronavirus/la-secta-de-josep-pamies-la-dolca-revolucio-fa-un-acte-de-desobediencia-a-balalguer/

  O aquest article d’un diari generalista de salut….on diu que aquesta associació “difón perillosament les teories negacionistes”. Aquest boig diu que el covid es cura amb dioxid de clor i ja està. I anima a tothom a la trobada a fer-se petons i abraçades.

  https://www.consalud.es/pacientes/especial-coronavirus/pamies-difunde-control-peligrosa-teoria-negacionista-coronavirus_84715_102.html

  Es el mateix que diu que l’autisme també es cura amb les plantes medicinals.

  Al tanto amb el curandero. Que les sectes comencen així, dient-vos el que voleu sentir en temps d’angoixa. I els coneixereu perquè no accepten cap punt discordant amb el que ells exposen.

  https://www.consalud.es/pacientes/especial-coronavirus/pamies-difunde-control-peligrosa-teoria-negacionista-coronavirus_84715_102.html

 12. Trobo alarmant que aquest diari faci:

  1. Publicitat d un grup negacionista declarat (i dirigit pel Pamies). Només havíeu de fer una cerca a Google per comprovar-ho.

  2. Si es campanya de publicitat pagada i encoberta encara mes greu.

  3. Que un diari a sobre de donar veu a aquesta secta sigui capaç de canviar el titular i treure l etiqueta negacionista perquè els dos negacionistes organitzadors posen dos comentaris a la notícia.

  Esteu donant veu a un personatge fosc i perillós.

  El periodisme no era això, senyors d Infoanoia. Decepció!

 13. Hi ha, diguem-ne comentaris, que es comenten sols. Per tant, “no comment”, com diuen els anglesos. Sí. N’hi ha un de comentari. Visca el pensament únic!!

FER UN COMENTARI

*