Inici Destacats Neix un equip de mediació a l’escola Pompeu Fabra de Vilanova per...

Neix un equip de mediació a l’escola Pompeu Fabra de Vilanova per abordar la resolució de petits conflictes entre l’alumnat

COMPARTIR

Aquest curs l’Escola Pompeu Fabra de Vilanova del Camí viurà l’experiència de tenir un Equip de Mediació. A cada grup-classe de 1r a 6è, un alumne fa de mediador de conflictes. Plegats integren l’Equip de Mediació de l’escola que, amb l’ajuda de l’Equip Directiu, organitza trobades per millorar en el paper del mediador de classe per aprendre a resoldre els petits conflictes que puguin sorgir entre l’alumnat.

Aquest dimarts 22 d’octubre, s’ha fet la 1a trobada de l’Equip de Mediació de l’escola Pompeu Fabra. Aquesta ha estat la 1a trobada per inaugurar aquest nou equip. A través d’un mural amb targetes, han après “què vol dir ser un bon mediador/a: dialogar, escoltar a les parts implicades, arribar a un acord…, i també què és allò que no hauríem de fer”, segons expliquen des del centre.

A més, han conegut els passos a seguir quan sorgeix un problema entre companys de classe i també quins són els aspectes més importants a tenir en compte a la mediació. Disposen d’una roda de la resolució de conflictes, amb totes les opcions disponibles davant un problema. Aquesta informació l’ha penjaran en cartells a cada classe. A més, tenen un mural al passadís de l’escola, per a tenir-ho present.

Des de l’escola esperen que aquesta proposta “sigui molt ben acollida per a tots i totes i serveixi com a mètode preventiu de la convivència al centre, atenent sempre a la mediació i a la resolució positiva dels conflictes”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*