Inici Destacats Neix ‘Contes a mida’, una proposta anoienca de contes personalitzats

Neix ‘Contes a mida’, una proposta anoienca de contes personalitzats

COMPARTIR

Ser el protagonista de la pròpia aventura és un somni per a menuts i no tan menuts. Aquest és l’objectiu que vol complir el projecte anoienc “Contes a mida”, que a partir d’un treball 100% personalitzat presenta un conte únic per a cada infant.

La idea va sortir de veure com s’il·lusionen els infants quan poden identificar-se en les aventures i historietes, i la millor manera de fer-ho és fent-los exactament protagonistes d’aquestes aventures. A partir d’un formulari, es descriuen els detalls i preferències dels infants, ja sigui un o diversos germans, la temàtica, alguna anècdota o informació a tenir en compte, s’acompanya d’una fotografia per fer la il·lustració a mida i es comença a treballar. Es pot escollir, segons l’edat del nen o nena, el tipus de lletra (lligada, de pal o imprempta), i es poden incorporar materials gràfics propis.

Amb tot això s’engeguen motors i en unes setmanes es pot revisar el resultat final. Per als amants de la tradició oral, hi ha la possibilitat de convertir la història en un audioconte, amb música feta a mida.

Contes a mida té també una proposta per a escoles. Sota en nom “Projecte ESCOLA” s’ofereix als centres educatius la possibilitat de fer un treball molt més intensiu amb un resultat únic pel grup classe. A partir d’un treball pedagògic i socioemocional d’un grup classe, afavorint la reflexió individual i de grup al voltant d’elements propis de les relacions interpersonals i com a col·lectiu, es posen unes bases per una narració on els alumnes del grup seran els protagonistes, escolliran alguns elements de la narració que es farà també totalment a mida. El projecte s’acompanya d’unes sessions de l’escriptora i la il·lustradora a l’aula, per conèixer el procés de creació d’un llibre i totes les parts que intervenen: des de la vessant literària i la vessant il·lustrativa. Fomenta la creativitat i l’hàbit de la lectura i el resultat final, esdevé un llibre on els i les alumnes son els protagonistes de la història i n’obtenen un exemplar cadascú.

La il·lustradora Elisabet Serra, l’escriptora Anna Marsal i el compositor Carles Prat, artífexs del projecte, aposten en ferm per un treball fet amb moltes ganes, artesanal, meticulós i que dona com a resultat un producte únic i molt especial. La seva premissa: treballar cada història d’una en una, per fer-les a mida, amb els propis infants com a protagonistes, les seves inquietuds i gustos, i amb un resultat exclusiu: un conte il·lustrat, amb audioconte, per a llegir, rellegir i escoltar una història de la que no n’hi ha cap altra d’igual.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*