Inici Societat Neix ‘Barraques Go!’, un joc per descobrir les barraques de pedra seca...

Neix ‘Barraques Go!’, un joc per descobrir les barraques de pedra seca de l’Anoia

COMPARTIR

Els alcaldes de La Torre de Claramunt, Vallbona d’Anoia i Castellolí presenten Barraques Go! un joc de l’aplicatiu mòbil Natura Local que promou el comerç local i el paisatge (les barraques de pedra seca) de l’Anoia

Entre els camps de conreu i camins de l’Anoia hi ha elements patrimonials com les barraques de pedra seca, les protagonistes del nou projecte Barraques Go! per unir el turisme i el comerç als municipis anoiencs de Castellolí, La Torre de Claramunt i Vallbona d’Anoia. Gràcies a un divertit joc, i amb l’aplicació de Natura Local, es poden recórrer les diferents rutes, trobar les barraques de pedra seca i guanyar premis als comerços locals.

Al llarg de quatre setmanes, del 26 de maig al 24 de juny de 2018, l’aplicació convida a descobrir la riquesa patrimonial i paisatgística de l’Anoia i guanyar premis en restaurants, empreses d’oci com paintball o kartings, cases rurals, petits productors gastronòmics i comerços en general. El joc, al que s’accedeix descarregant l’aplicació de Natura Local, proposa diferents itineraris autoguiats per a descobrir amb la família o els amics.

Les barraques de pedra seca són construccions característiques de la zona i lligades al seu passat rural i al món de la vinya i que es troben escampades per tot el territori. A l’Anoia són un més dels molts elements que conformen la riquesa patrimonial de la comarca, com els castells de frontera, els paisatges rurals o els petits pobles i nuclis amb encant.

A més, els itineraris acosten a Castellolí, La Torre de Claramunt i Vallbona d’Anoia, amb el que es pretén incentivar les visites de turistes als nuclis urbans per a augmentar el consum a les botigues de proximitat i contribuir a enfortir el teixit comercial local.

En aquest sentit, tots tres ajuntaments valoren positivament el projecte que vol posar en valor l’economia de proximitat, els productes de la terra, el patrimoni i el comerç i la restauració de cada municipi i promoure les sinergies entre el turisme i el comerç local per tal de revalorar els petits pobles, impulsar el seu teixit comercial i potenciar els productes singulars.

Aquest singular projecte és impulsat pel Consell Comarcal de l’Anoia i els ajuntaments de Castellolí, La Torre de Claramunt i Vallbona d’Anoia, amb el suport de la Diputació de Barcelona,

FER UN COMENTARI

*