Inici Cultura Neix a Igualada un centre d’ensenyament de Música Tradicional d’Imatgeria i Balls

Neix a Igualada un centre d’ensenyament de Música Tradicional d’Imatgeria i Balls

COMPARTIR

[Img #3459]De mans de l’Associació Amics de la Carpeta Verda i de l’Ateneu Igualadí, es presenta a Igualada el Centre EMTIBI, un centre que vol promoure l’aprenentatge dels instruments musicals de cultura popular així com la gralla, el tabal, el sac de gemecs, el flabiol i tamborí… Altres instruments com el violí de carrer, la viola de roda… volen formar part també, en un futur proper, d’aquest centre d’ensenyament.
 
La matrícula, durant tot aquest curs ja començat, serà gratuïta per a tots els alumnes que desitgin inscriure’s. A més, per 12 euros per classe, qualsevol persona de qualsevol edat podrà gaudir de mitja hora ininterrompuda d’ensenyament, pràctica i aprenentatge de l’instrument tradicional que hagi escollit.
 
Aquest centre de formació de música tradicional pròpiament igualadina, disposa de les partitures d’aquells tocs i músiques de la ciutat que s’han recuperat i que cal retornar a les cercaviles i els carrers. Aquelles cançons que amb el temps s’han incorporat al gruix que ja existia, són d’ensenyament prioritari.
 
El professorat forma part dels grups i colles igualadines que cultura tradicional, d’àmplia experiència i participació en la societat local. Inicialment n’hi haurà dos que abastaran la majoria d’instruments tradicionals existents. A més, i gràcies a un tracte subscrit amb la botiga Auvisa d’Igualada, els instruments que s’adquireixin en aquesta botiga tindran un descompte substancial.
 
L’Ateneu Igualadí de la Classe Obrera conjuntament amb els Amics de la Carpeta Verda promociona aquest centre aconseguint, d’aquesta manera, respondre a un dels seus objectius de difusió de la música tradicional a la conca. Les classes es realitzaran de dilluns a divendres de 9 a 10 del vespre.
 
L’opció de crear aquest Centre d’Ensenyament de Música Tradicional d’Imatgeria i Balls d’Igualada rau en la necessitat d’un espai propi i que li sigui característic. Així, les sales de l’Ateneu Igualadí, són un bon punt de trobada, cèntric i ben gestionat que pot fer augmentar, per aquests motius, la quantitat d’alumnes.

D’aquesta manera l’Associació Amics de la Carpeta Verda realitza la tasca més important per la qual es va fundar: la promoció i difusió de la cultura tradicional catalana i igualadina amb llurs músiques. Amb la creació d’aquest Centre EMTIBI, la ciutat d’Igualada aconsegueix un llistó més en aquest castell que vol ser la nostra cultura tradicional i popular, una cultura admirada i que, de mica en mica, va mantenint aquell esplendor que des d’antany, es mantén a la nostra contrada.
 
Per inscriure’s només cal enviar les vostres dades personals al correu centre.emtibi@hotmail.com indicant quin és el dia i l’horari que us aniria millor, de 9 a 2/4 de 10 o de 2/4 de 10 a 10 del vespre.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*