Inici Societat Musicoteràpia contra el sobrepès i l’obesitat infantil a Piera

Musicoteràpia contra el sobrepès i l’obesitat infantil a Piera

COMPARTIR

Recentment una representació de l´Equip d’Atenció Primària Piera de l’ICS i de l´Escola de Musica Municipal de Piera, acompanyada de l’alcalde de Piera, Josep Llopart i el regidor d’Educació, Josep M. Rosell, van mantenir una reunió amb el conseller de Salut, Antoni Comín, per exposar el projecte de musicoteràpia, que es du a terme al municipi per millorar estils de vida i controlar el sobrepès i l’obesitat infantil, i aprofundir-hi en diversos aspectes.

El projecte, que va començar l’any 2015, el du a terme l’equip de pediatria del Centre d’Atenció Primària Piera amb l’Escola Municipal de Música. El conseller ja havia mostrat el seu interès per aquesta iniciativa el mes de febrer passat amb motiu de l’acte inaugural del CAP Piera. L’activitat és una iniciativa de promoció i prevenció de la salut, pròpia de l’atenció comunitària.

La trobada va ser molt positiva i el conseller va encoratjar els professionals implicats en el projecte a continuar-lo i poder extreure’n el resultats científics amb l’objectiu d’estendre la iniciativa a altres centres de la comarca i de la Gerència Territorial
Catalunya Central.

En el document que defineix el projecte es deixa clar que la intervenció de la musicoteràpia en el procés de millora del tractament per l’obesitat i el sobrepès, “ofereix l’espai idoni perquè els participants puguin tenir una experiència rica, divertida i en família per aprendre quins són els hàbits alimentaris i de salut adequats i necessaris per a ells”, i hi afegeix que hi ha diversos estudis que demostren que l’aplicació de la música i la musicoteràpia ha donat resultats positius en els camps dels trastorns alimentaris i l’obesitat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*