Inici Festes Música, esports, comerç i amistat, ingredients de la Fira del Camí Ral

Música, esports, comerç i amistat, ingredients de la Fira del Camí Ral

COMPARTIR

[Img #3717]Vilanova del Camí celebra aquest cap de setmana la seva Festa Major d’Hivern. Actes esportius amb solera com la Pujada als Dipòsits; culturals, com el concert de gala “La Ruta de les Estrelles”, o lúdics, com el canvi de senyera al pujol de la Guàrdia de la Colla Excursionista, són només alguns dels ingredients d’aquesta festa tradicional que honora el patró del municipi, Sant Hilari, i que es va presentar oficialment aquest dimarts. Enguany, la festa coincideix amb el 10è aniversari de l’agermanament entre Vilanova del Camí i Amilly.

Un dels plats forts de la festa és la Fira del Camí Ral que enguany arriba a la quinzena edició. A banda d’una extensa mostra de productes alimentaris i artesans del Països Catalans, els visitants podran tornar a gaudir de la mostra nacional d’arts i oficis, però també de diferents exhibicions d’aus, passejos en ponis per als més petits i d’un campament medieval de tir amb arc.

En l’àmbit comercial, enguany seran 11 les botigues que hi tindran parada a les quals se [Img #3718]sumaran 7 més que obriran les seves portes. En aquesta edició també s’hi afegeixen 8 entitats, amb la voluntat d’aprofitar el gran volum de visitants per donar a conèixer les seves activitats aquest diumenge.

Famílies i jovent, protagonistes de la celebració de l’agermanament amb Amilly

Aquest any, la Festa de Sant Hilari coincideix també amb el desè aniversari de l’agermanament entre Vilanova del Camí i la població francesa [Img #3716]d’Amilly i per això el programa festiu inclou també tot un seguit d’activitats per celebrar-ho.

Dissabte a migdia, està prevista una recepció oficial al racó du bon accueil, bona acollida, a la plaça del Mercat. L’alcalde de Vilanova i el d’Amilly, Joan Vich i Gérard Dupaty, faran un acte simbòlic d’agermanament acompanyats de representants municipals dels dos municipis i també d’una petita delegació de Calcinaia.

A la tarda, tindran lloc dues sessions de treball; un grup joves de l’Institut Pla de les Moreres i un altre de l’institut Robert Shuman d’Amilly participaran en un fòrum. Paral•lelament també tindrà lloc una reunió de treball entre representants municipals i de les comissions d’agermanament dels tres municipis agermanats per fer balanç d’aquests 10 anys d’agermanament. La reunió també ha de servir per marcar  el full de ruta de l’agermanament per als propers anys.

A partir de les vuit del vespre, la comissió d’agermanament ha preparat un sopar informal per compartir amb les persones agermanades i les famílies acollidores i a les 10, tenen previst participar al concert de La Ruta de les Estrelles, que es farà a Can Papasseit.
 
[Img #3719]La clàssica Pujada als Dipòsits dóna cita a atletes i excursionistes

En el marc de la Fira del Camí Ral, tampoc faltarà una cita clàssica, la Pujada als Dipòsits. Una competició atlètica que espera aplegar en aquesta vint-i-setena edició unes 400 persones entre atletes, caminants de la Colla, que aquell dia fan la tradicional sortida per canviar la senyera del pujol de la Guàrdia, i sèniors, infants i acompanyants que fan el recorregut de manera no competitiva.

La cursa, una de les més antigues del municipi, ofereix als participants un atractiu extra, una botifarrada en finalitzar la prova que serveix com a recompensa a l’esforç i per fomentar la convivència i les relacions.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*