Inici Cultura Els museus d’Igualada se sumen al Dia Internacional dels Museus

Els museus d’Igualada se sumen al Dia Internacional dels Museus

COMPARTIR

Com cada any, Igualada se suma aquest 2017 al Dia Internacional dels Museus, que se celebra arreu coincidint amb la data del 18 de maig. Els museus locals, doncs, es mobilitzaran tant dijous com divendres, dia 19, i obriran portes per oferir diverses activitats, destacant especialment una proposta que ha arrelat a la ciutat des de ja fa cinc anys: la Nit dels Museus. Una cita per a tothom que vulgui gaudir d’exposicions, música o una passejada als principals entorns museístics de la capital de l’Anoia.

Divendres 19, a les 20h, el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia encendrà els llums de les seves sales per mostrar, amb l’entrada lliure, totes les col·leccions permanents i l’exposició temporal en curs Subirachs. La figura femenina, entre la metàfora i el mite. En aquesta ocasió especial també hi haurà l’exposició Pell i Punt. De l’escola al món professional, expressament organitzada per l’Escola Municipal d’Art i Disseny Gaspar Camps per ser exhibida al Museu fins el 28 de maig. S’hi mostraran dos projectes professionals reals del curs 2016/17, dissenyats i confeccionats amb pell i punt pels alumnes del cicle formatiu de grau mitjà d’Artesania en Complements de Cuir per a la firma de moda igualadina Aldo Martins i per al dissenyador igualadí Xavi Grados. Els primers conjunts es van presentar a la desfilada de la passarel·la 080 Barcelona Fashion Week i els segons a la de la passarel·la 08700 Nits de Pell i Punt, el passat mes de febrer.

A més, durant tota la nit, diverses localitzacions del Museu de la Pell acolliran uns intèrprets molt especials: els alumnes de l’Escola Conservatori Municipal de Música d’Igualada que, en diverses formacions de duets, trios, quartets i cor de cambra, oferiran petits concerts que ompliran de música el silenci de les sales fins les 22h. Un brindis amb els intèrprets i el públic clourà la Nit dels Museus en aquest espai. El Museu del Traginer – Col·lecció Antoni Ros, de la seva banda, també obrirà portes, a partir de les 20h i fins a la mitjanit, perquè el públic que ho vulgui pugui entrar lliurement i conèixer les seves col·leccions.

A banda de la Nit dels Museus, el dijous, dia 18, el Museu de la Pell farà una jornada de portes obertes a Cal Boyer, de 10 a 14h i de 16:00 a 18:30h, i a Cal Granotes, de 10 a 12h i de 16 a 17h. Divendres, 19 de maig, el Museu del Tren en Miniatura Railhome BCN ha programat una visita guiada i brindis final amb copa de cava ferroviari, de 22 a 23:30h, amb places limitades i reserva prèvia al telèfon 676 959 431. Finalment, el diumenge dia 21, a les 11:30h, sense reserva prèvia i també amb l’aforament limitat, es podrà fer una visita guiada i gratuïta al Museu de la Pell.

FER UN COMENTARI

*