Inici Cultura Els museus d’Igualada se sumen al Dia Internacional dels Museus amb portes...

Els museus d’Igualada se sumen al Dia Internacional dels Museus amb portes obertes i diferents propostes

COMPARTIR

Com cada any, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus que es commemora el 18 de maig, els museus d’Igualada obriran les seves portes amb activitats especials i gratuïtes. Aquell mateix dissabte, el Museu del Traginer Col·lecció Antoni Ros obrirà entre les 10 i les 16h i, de la seva banda, el Museu del Tren en Miniatura Railhome BCN oferirà una visita guiada gratuïta a les 10:30h, amb brindis final amb copa de cava ferroviari. En aquest cas cal fer reserva prèvia trucant al 676 959 431.

El Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, mentrestant, oferirà portes obertes durant pràcticament tota la setmana, del 14 al 19 de maig, en el seu horari habitual. Proposarà, a més, un ampli programa d’activitats per a tots els públics i, com a activitat destacada, un espectacle teatral el mateix dissabte, dia 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus.

Aquest programa s’iniciarà el dijous, 16 de maig a les 18h, amb la presentació de VIPELL, un projecte realitzat per l’alumnat de les escoles d’art d’Igualada i de Vilafranca, en col·laboració amb el Museu de la Pell i de Vinseum, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya. El projecte s’emmarca dins la iniciativa Talent Creatiu i Empresa per fomentar l’intercanvi i la transferència de coneixements i experiències entre empreses o entitats i els centres educatius d’arts plàstiques i disseny. Els diferents treballs realitzats per l’alumnat de les dues escoles, “La Gaspar” i Arsenal, han acomplert amb èxit l’objectiu que es perseguia des del primer moment: establir vincles territorials i patrimonials entre l’Anoia i l’Alt Penedès, plasmant dues tradicions que identifiquen aquests territoris i els seus dos museus, la pell, la vinya i el vi, fusionant també amb encert les arts de la joieria i el treball sobre la pell. A les 19h quedarà inaugurada l’exposició d’aquests treballs al vestíbul del museu.

El divendres, 17 de maig a les 19:30h, s’inaugurarà l’exposició Desenterrant el silenci. Antoni Benaiges, un mestre de la República a una fossa de Burgos. Una mostra que explica una bella història, tràgica i única, recuperada al límit de l’oblit, per descobrir la vida d’un mestre innovador dedicat a l’escola i als nens. La història d’un mestre assassinat en acabar la Guerra Civil i la terrible repressió exercida contra el col·lectiu educador en aquell temps i la vergonya de la fosses comunes que encara avui existeixen. La proposta s’emmarca també en el conjunt d’actes que recorden els 80 anys del final del conflicte a la ciutat.

El dissabte, Dia Internacional dels Museus, el Museu de la Pell obrirà les seves portes amb la proposta d’una visita per teatralitzada, esbojarrada i sorprenent, que permetrà a conèixer tots els seus espais. La visita començarà a les 11:30h, serà gratuïta i anirà a càrrec de Gralla Manufactures Teatrals. En acabar l’espectacle hi haurà un aperitiu per celebrar el gran dia dels museus.

Finalment, el diumenge, 19 de maig, a les 11:30h hi haurà una visita guiada gratuïta al Museu de la Pell i Cal Granotes. I, a les 12h, un taller de pintura mural a l’aire lliure amb graffiti, conduït per l’artista Georgina Franquesa i adreçat a infants a partir de 8 anys i les seves famílies. L’activitat forma part també del programa Creactiva’t al Museu! Diumenges familiars al Museu de la Pell i consistirà a pintar una atractiva composició, amb esprais de base a l’aigua i no tòxics, inspirats en l’adoberia de Cal Granotes.

FER UN COMENTARI

*