Inici Societat Els municipis de la Conca d’Òdena fan pinya per reclamar infraestructures

Els municipis de la Conca d’Òdena fan pinya per reclamar infraestructures

COMPARTIR

Aquest dimarts al migdia ha tingut lloc al vestíbul de Mont-Àgora una sessió de treball de la Comissió d’Urbanisme de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena. Hi han estat presents diferents responsables politics i tecnics de la Mancomunitat, sobresortint la presència de l’Alcalde amfitrió, el montbuienc Teo Romero; l’alcaldessa de Vilanova del Camí Noemí Trucharte, el batlle de La Pobla de Claramunt Santi Broch, la regidora d’Òdena Sandra Fernández, i nombrosos tecnics dels ajuntaments que conformen la Mancomunitat. La trobada es va fer de forma conjunta amb els representants de la Comissió d’Urbanisme i Mobilitat de l’Anoia (CUMA), grup de treball creat per la Unió Empresarial de l’Anoia I que treballa per desenvolupar el territori a nivell urbanistic i que treballa per millorar les infraestructures de la comarca.

Tant l’Alcalde montbuienc Teo Romero com el president de la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) Blai Paco, van presidir aquesta trobada. En finalitzar la trobada, l’Alcalde montbuienc Teo Romero, responsable de la Comissió de la Mancomunitat encarregada dels temes urbanístics va valorar de forma “molt positiva una trobada que s’emmarca dins una voluntat de participació dels agents econòmics i socials del territori en la planificació urbanística. Tenim una visió conjunta, volem aconseguir el millor per a la Conca d’Òdena”. L’Alcalde de Montbui va destacar “el paper de la Unió Empresarial de l’Anoia, qui, a través de la Comissió d’Urbanisme I Mobilitat de l’Anoia (CUMA), treballa en aquesta línia de millorar les infraestructures per al nostre territori”. El responsable de la Comsisió d’Urbanisme de la Mancomunitat va afegir que “portem diferents trobades per anar posant en comú els planejaments dels diferents municipis. Volem que hi hagi el màxim consens i per això reinvinquem aquests espais de posada en comú, de diàleg, tan necessaris per tornar a revifar la Conca d’Òdena”.

Durant la sessió de treball cadascun dels representants dels ajuntaments integrants a la Mancomunitat van anar explicant la situació de la planificació urbanística a cada municipi i quina era la perspectiva de futur en cada cas. Com va explicar l’Alcalde montbuienc “s’ha posat molt incís en potenciar les infraestructures bàsiques per al territori, com ara la connexió directa d’Igualada amb la Ronda Sud, també el sòl industrial del polígon de Can Morera per poder acollir activitat econòmica molt potent, la mateixa connectivitat del riu Anoia, l’Eix Ferroviari que hauríem de recuperar, l’Autovia A-2 que s’ha de millorar, el mateix desdoblament de la C-15, l’Aeròdrom…Són temes que hem de treballar de forma conjunta, amb un camí comú”. L’alcalde va finalitzar explicant que “estem treballant des d’aquesta comissió amb voluntat política de treballar plegats, respectant sempre l’autonomia municipal de cadascun dels seus membres, però tenant en compte que el sentit comú demana que treballem plegats. La Conca d’Òdena és un territori únic, una gran realitat que hem de treballar de forma conjunta”.

FER UN COMENTARI

*