Inici Societat La municipalització de la neteja a Vilanova del Camí arriba als jutjats

La municipalització de la neteja a Vilanova del Camí arriba als jutjats

COMPARTIR

La decisió de l’Ajuntament de Vilanova del Camí de remunicipalitzar el servei de neteja d’edificis continua generant polèmica després d’haver-se materialitzat el passat mes de juliol.

De les 23 treballadores que formaven part de l’empresa concessionària, 16 van aprovar les oposicions convocades per l’Ajuntament. Però com treballadores, el sindicat CGT i els grups de l’oposició defensaven que el que s’havia de fer era subrogar la plantilla, una vintena de les treballadores ha iniciat accions legals.

12 d’elles ho han fet de forma col·lectiva a través del sindicat CGT, que denuncia a l’Ajuntament i també a l’empresa concessionària, Grup Àuria, per tal que es pugui fer càrrec de les treballadores que no han accedit a les noves places públiques si finalment el jutge considera que l’Ajuntament no ha de subrogar la plantilla, segons ha explicat el portaveu del sindicat, Jose Ramón Blanco.

El procés ha guanyat un nou conflicte amb l’acomiadament d’una de les treballadores que havia accedit a una de les 23 places convocades per l’Ajuntament. Fonts municipals han explicat que la decisió es basa en un informe tècnic que assenyala que no ha superat el període de prova, però el sindicat CGT considera que es tracta d’“una represàlia”, en paraules de Blanco.

La treballadora és familiar directe d’un exregidor del govern vilanoví, el que ha aixecat novament les tensions a la política municipal, especialment crispada des de la moció de censura del passat mes de gener. De fet, la municipalització del servei de la neteja ha estat un objecte constant de conflicte.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Antonio sanchez 16 cobrando del ayuntamiento,la trabajadora despedida que es su mujer 8 cobrando del ayuntamiento,yo creo que es para estar contentos,dejar que otras personas tambien puedan tener ingresos,aumque solo sean 6 meses

FER UN COMENTARI

*