Inici Societat Multitudinària manifestació a Igualada per cloure la vaga feminista del 8 de...

Multitudinària manifestació a Igualada per cloure la vaga feminista del 8 de març

COMPARTIR

Milers de dones s’han manifestat a Igualada per reivindicar la igualtat entre sexes en tots els àmbits en el marc del Dia Internacional de la Dona i de la vaga general convocada per a aquest 8 de març. La manifestació ha sortit a les 7 de la tarda des del Mercat de la Masuca i ha arribat a la Plaça de l’Ajuntament després de recórrer els carrers del centre de la ciutat.

La marxa l’encapçalava una pancarta amb el lema “8M Vaga feminista 2019 Ni un pas enrere” i també ha congregat moltes nenes i homes, per bé que la participació majoritària és de dones. Una de les gegantes de la imatgeria de la ciutat, la Conxita teixidora, s’ha sumat a la manifestació de la mà de l’entitat Dessota.

Enmig de la manifestació, multitud de cartells amb reivindicacions de caire laboral o social, criticant la discriminació per raó de sexe o denunciant les agressions sexuals i les morts per violència de gènere que pateixen les dones. Tot plegat enmig de càntics i reivindicacions de viva veu. A l’arribada a la plaça de l’Ajuntament s’ha llegit un manifest i els Moixiganguers d’Igualada han aixecat un pilar format exclusivament per dones.

La manifestació era l’acte central de les activitats organitzades per la coordinadora d’entitats 8M Anoia.

Seguiment desigual de la vaga

Pel que fa la convocatòria de vaga d’aquest 8 de març, la patronal PIMEC assegura que la majoria de treballadors que han secundat l’aturada -només el 8% del total, segons la organització empresarial- han optat per fer-ho durant dues hores. Per altra banda, el Departament de Treball de la Generalitat xifra en un 74% el seguiment de l’aturada a les universitats.

Pel que fa els sindicats, CCOO valora la vaga laboral convocada avui, 8 de març, com “una nova mobilització històrica del moviment sindical del nostre país traslladant la reivindicació als centres de treball i implicant tant a dones com a homes en la lluita contra la bretxa salarial, contra els salaris de misèria i contra les violències masclistes”.

El sindicat ha participat en diferents accions informatives aquest 8-M i en les concentracions de les places dels ajuntaments de les diferents localitats de la comarca.

FER UN COMENTARI

*