Inici Societat Multitudinària inauguració del nou local d’Òmnium a l’Anoia

Multitudinària inauguració del nou local d’Òmnium a l’Anoia

COMPARTIR

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, va inaugurar dimecres a la tarda la nova seu de l’entitat a Igualada. Es tracta de la sala l’Empremta, ubicada a la casa més antiga documentada a la ciutat. Durant cinc anys ha acollit diferents exposicions i activitats culturals, però el passat mes de juliol els propietaris van plantejar que fos la seu de l’entitat de la comarca de l’Anoia que té més socis.

La nova seu va quedar literalment petita per acollir l’acte inaugural i els parlaments es van fer a l’exterior, al carrer de Santa Maria d’Igualada. Marcel Mauri va recordar el president de l’entitat, Jordi Cuixart, empresonat amb la resta de líders independentistes després d’un judici que “va ser una vergonya”. Mauri va afegir que la sentència “serà dura”, perquè en realitat es tracta d’una “revenja de l’Estat pel que vam fer l’1 d’octubre”.

L’acte va gaudir d’una destacada representació institucional, amb la consellera de Salut, la igualadina Alba Vergés i l’expresident del Parlament Ernest Benach. L’exdiputada i vicepresidenta d’Òmnium, la igualadina Marina Llansana, també va participar a l’acte, així com l’alcalde de la ciutat, Marc Castells. Pere Joan Vinós, president d’Òmnium Anoia, va agrair l’aixopluc que durant anys ha donat a l’entitat l’Ateneu Igualadí. L’augment “exponencial” de socis d’Òmnium a la comarcal reclamava un espai de trobada propi.

Amb la nova seu també es va inaugurar la mostra “Judici a la Democràcia. Els drets perseguits”, sobre la repressió posterior al referèndum de l’1 d’octubre. L’exposició es podrà veure fins el 31 d’agost de dilluns a divendres, de 7 a 8 i 20 del vespre.

FER UN COMENTARI

*