Inici Societat El Moviment Acció Feminista Anoia prepara la manifestació del 8 de març

El Moviment Acció Feminista Anoia prepara la manifestació del 8 de març

COMPARTIR

El Moviment Acció Feminista Anoia convocat una manifestació pel proper 8 de març a les 19:00. Ho farà a la Plaça Pius XII sota el lema “Contra el capital i el patriarcat, feminisme organitzat”.

Per al col·lectiu convocant, “aquesta consigna ens recorda que la lluita feminista no pot deslligar-se de totes les lluites contra l’opressió i l’explotació que tenen el capitalisme com a principal causant, com les lluites pels drets humans, les lluites en defensa de l’habitatge, les  sindicals i en defensa del territori…

 

És important destacar que la pandèmia va posar de manifest la vulnerabilitat de les dones i altres col·lectius oprimits davant una crisi social i econòmica que va aguditzar les desigualtats existents i en la que les mesures i polítiques neoliberals no van poder garantir els drets més bàsics de les persones i, en canvi, van reproduir la discriminació i explotació de les dones prioritzant els interessos d’uns pocs abans que les vides del gran gruix de la població, la classe treballadora.

 

Encara sense haver-nos recuperat, plou sobre mullat. Ens trobem, una vegada més, en un context de crisi estructural del capitalisme amb una escalada de preus on els productes de primera necessitat, imprescindibles per la vida, com l’energia, l’alimentació o l’habitatge són cada vegada més un luxe per a la classe treballadora. Amb uns salaris que no han pujat en anys, el capital ha aconseguit mantenir, i fins i tot augmentar, els seus beneficis. I ho fan a costa de les nostres vides.

 

Els sectors més feminitzats són a la cua en quant a drets i condicions materials, i especialment crues per a les dissidents sexuals i de gènere i persones racialitzades. La precarització de les nostres feines ens manté en una situació de vulnerabilitat i inferioritat social i econòmica i ens situa com a principals receptores de tot tipus de violències.

 

Per acabar amb les desigualtat de gènere i tota la resta d’opressions, necessitem una transformació profunda del sistema econòmic i social. En un dia com aquest, en què les dones de classe treballadora i feministes, unides i organitzades, cal prendre els carrers per reclamar tot allò que és nostre, no ens podem oblidar de la resta de lluitadores que ens acompanyen:

 

Les que defensen la terra, contra els macroprojectes que beneficien a uns pocs i atempten contra les nostres vides i el territori.

Les que lluiten als seus llocs de treball, per garantir una vida digna per a totes les treballadores, especialment als sectors més feminitzats i garantint uns serveis públics de qualitat per totes, des de sectors com la sanitat i l’educació.

Les que defensen les veïnes i els barris, aturant desnonaments a les portes de les cases i garantint no només una llar a les famílies, sinó també construint comunitat en barris i pobles vius, lluny de les urpes de fons voltor i els grans tenidors.

Les que confronten els discursos feixistes, racistes, LGTBfòbics, trans excloents, i un llarg etcètera de lluitadores amb les que compartim trinxera, camí i destí.

 

La lluita feminista és una lluita col·lectiva, i només juntes, podem construïr un futur millor per a totes. Visca les que lluiten per acabar amb tot allò que ens oprimeix, en cada barri, poble i ciutat. Per això, necessitem ser moltes aquest 8M a la plaça Pius XII a les 19h. Contra el capital i el patriarcat, feminisme organitzat!»

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*