Inici Destacats El motor i el món del cavall centren el programa Joves per...

El motor i el món del cavall centren el programa Joves per l’Ocupació

COMPARTIR

El Consell Comarcal de l’Anoia gestiona, per cinquè any consecutiu, el projecte Joves per l’Ocupació. Es tracta d’un programa de suport a l’experiència pràctica de persones joves desocupades entre 16 i 25 anys, i menors de 30 anys en cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, que combina accions d‟orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació i adquisició d‟experiència professional en empreses i que facilita la seva inserció laboral a les empreses i fomenta el seu retorn al sistema educatiu.

Dins les accions de formació professionalitzadora, el projecte a l’Anoia, realitzarà dues accions formatives: el curs Apropa’t al món del Cavall i el curs Apropa’t al món del Motor. Ambdues formacions tenen una durada de 300h amb possibilitats de pràctiques a empreses de la Comarca.

Les preincripcions estan obertes i cal adreçar-se al Consell Comarcal de l’Anoia, Plaça Sant Miquel nº 5 i demanar per Francina o Emma.

Creu Roja Anoia impulsa un programa per combatre l’atur juvenil 

Creu Roja a l’Anoia, seguint la línia de treball del “Programa Operativo de Empleo Juvenil” (POEJ), cofinançat pel Fons Social Europeu, donarà continuïtat aquest any a un projecte innovador de formació, activació, orientació i acompanyament sociolaboral per a joves.

Aquest programa està dirigit a joves de la comarca de l’Anoia, d’entre 16 i 29 anys, amb baixa qualificació professional i que, prèviament, estiguin registrats al Sistema de Garantia Juvenil.

L’atur juvenil continua sent un dels problemes més rellevants del mercat de treball, abocant als joves a una situació de vulnerabilitat i exclusió social importants. Reactivar a les persones joves en l’àmbit formatiu-laboral i fer que recuperin de nou els seus objectius de futur és una prioritat urgent que cal abordar, acompanyant-los en la seva preparació i recerca d’oportunitats.

L’objectiu principal del pla és l’activació de les persones joves no ocupades i no integrades en els sistemes d’educació o formació, que permeti la seva inclusió en el mercat laboral.

Algunes de les accions previstes estan relacionades amb la capacitació professional, la formació en competències transversals tècniques i també el reforç i desenvolupament de competències bàsiques i personals per tal de millorar la ocupabilitat del participant.

El programa contempla també un seguit de mesures complementàries amb l’objectiu de què la manca de recursos no suposi un fre a la participació; sobretot es prioritzaran ajudes vinculades a la realització d’accions formatives i de conciliació.

Un altre punt fort del projecte és la generació d’aliances empresarials a través d’una xarxa d’empreses col·laboradores que participaran de manera molt activa, reforçant la tasca d’orientació i formació que duu a terme la Creu Roja, com processos formatius, pràctiques en empreses, gestió d’ofertes, mentoring, coaching empresarial…

Els interessats es poden adreçar a Creu Roja a l’Anoia, Carrer de les Comes, 34 d’Igualada o trucar al 93 803 07 89.

FER UN COMENTARI

*