Inici Destacats La Mostra Jove d’Igualada comptarà amb nou espectacles i una quinzena d’activitats

La Mostra Jove d’Igualada comptarà amb nou espectacles i una quinzena d’activitats

COMPARTIR

Espectacles pels joves i organitzats pels joves. Aquest és el secret de la Mostra Jove d’Igualada, que arriba enguany a la seva cinquena edició. Aquest 2019 una trentena d’adolescents de l’Anoia s’han encarregat d’organitzar les activitats paral·leles que completaran l’oferta de la programació oficial de la Mostra pels joves. N’hi haurà una quinzena, un fet que demostra “la consolidació” de la fira escènica juvenil, ha reconegut el director artístic de la Mostra, Pep Farrés. La cita aterra a la capital de l’Anoia del 4 al 7 d’abril.

Farrés ha recordat que era “el buit” de programació juvenil de la germana gran, la Mostra, que enguany celebrarà la trentena edició, el que va portar ara fa cinc anys a engegar el projecte de la Mostra Jove. “Volem que les arts escèniques no estiguin explicades des del punt de vista d’adults, sinó que siguin els joves qui ho transmetin”, ha justificat. D’aquí que sigui un grup de joves, format per una trentena d’anoiencs, els que s’hagin encarregat literalment d’organitzar les activitats paral·leles.

El batejat com a Grup de Participació Jove ha proposat, debatut i decidit totes les activitats paral·leles que no formen part del programa oficial de la Mostra. Van començar a fer-ho al mes de novembre. “Són activitats que van més enllà del teatre, hi haurà concerts, tallers…”, ha explicat Martí Rossell, un dels integrants del col·lectiu. “No crec que hi hagi un lloc millor on els joves puguin estar”, ha afegit contundentment Laia Borràs, també integrant de l’organització.

Una quinzena d’activitats

Dijous 4 tindrà lloc un taller de percussió a càrrec de Protons i divendres ja començarà el gruix de la programació amb un taller de percussió corporal amb Kike Cuadros; improshows amb els instituts Joan Mercader i Pere Vives Vich; l’espectacle ‘El mal querer de Rosalía’, a càrrec de l’Aula; i el concert de Lluna Plena. Del cartell de dissabte destaca una classe oberta de swing amb Swing Anoia; un dinar popular; i els concerts de Les Pastes de la Iaia i Contracorrent. La programació acabarà diumenge amb l’espectacle ‘Q33NY, …i tu, què estaves fent?’ d’Enemic Natural; un taller de cartomàgia i l’actuació de percussió de Deutèriums.

Nou espectacles oficials

Un dels quatre itineraris per edats de la Mostra està dedicat als joves. Comptarà amb nou espectacles, vuit d’ells a L’Escorxador. D’entre les propostes destaca ‘PlayOff’ de La Joven Compañía, una tragicomèdia que reflexiona sobre el paper de la dona i de l’esport femení; ‘Elefant Terrible’, produït per El Eje i H.I.I.I.T., un viatge a través d’un joc de realitat virtual en què la infància torna de manera molt potent; ‘Amor Oscuro [Sonetos]’ de Viridiana Centro de Producción Teatral, la història dels versos desapareguts de Federico Garcia Lorca; i ‘Meeting Point’ de Ertza, una proposta de dansa que parla de dels llocs on es troba la gent, dels bassals que cal creuar i del temps que cal esperar.

L’humor i el clown també hi tenen cabuda amb l’estrena a Catalunya de ‘CALMA!’ de Guillem Albà, un solo en què el conegut clown proposa un divertit muntatge per riure i oblidar les presses del dia a dia; i ‘Bye bye, Confetti’ de Companyia Comediants La Baldufa, un espectacle de pallassos extravagants i autèntics.

En l’apartat musical els joves podran gaudir de’ My (Hip-Hop) History’ de Pulmon Beatbox, on sons, ritme, colors i paraules seran protagonistes; Mali Vanili que amb ‘Lo nostre no funciona’ presenten una comèdia anti-intel·lectual amb un repertori atípic que va del Hip- Hop a la Bossa Nova, passant per les balades dels 80s, l’Indie més folklòric i infinitat de gèneres absolutament diversos; i finalment Cor de Teatre Joves portaran ‘Romeo&Julieta’, una proposta de teatre musical que combina Shakespeare, la música dels 90 i la potència del cant coral.

Gemma Aleman / ACN

FER UN COMENTARI

*