Inici Destacats Mostra Igualada i la TTP impulsen la primera Viquimarató d’arts escèniques per...

Mostra Igualada i la TTP impulsen la primera Viquimarató d’arts escèniques per a infants i joves

COMPARTIR

Enguany, per commemorar el Dia Mundial de les Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut (20 de març), Mostra Igualada i l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics de Catalunya (TTP) impulsen la 1a Viquimarató d’arts escèniques per a infants i joves amb l’objectiu de millorar la qualitat del contingut i les referències dels articles a la Viquipèdia sobre aquesta temàtica.

La Viquimarató se celebrarà en línia entre el 20 i el 27 de març, coincidint amb la Setmana Mundial del Teatre (que culmina el Dia Mundial del Teatre, 27 de març). La convocatòria està adreçada a totes aquelles persones que tinguin ganes d’aportar voluntàriament el seu granet de sorra per ampliar la cobertura enciclopèdica en l’àmbit de l’escena infantil i juvenil.

La iniciativa compta amb el suport d’Amical Wikimedia, que oferirà una formació en línia per aprendre a editar a la Viquipèdia. La sessió es farà el divendres 18 de març, a les 15:30h, a través de la plataforma Zoom. La inscripció és gratuïta i es pot formalitzar fins a una hora abans a través d’aquest enllaç.

És molt recomanable participar a la formació tant si no es té experiència com a editor wiki –ja que tota la informació que es vulgui publicar ha d’estar referenciada en llibres, premsa, pàgines web avalades, etc. i es detallarà com fer-ho–, com també per tal de definir els articles a crear o millorar i treure el màxim suc a la Viquimarató. Mostra Igualada i TTP s’ocuparan d’aquesta cerca prèvia i conviden a tothom qui ho vulgui a ampliar-la, així com a aportar imatges i cartells per complementar la divulgació.

Durant els dies de la viquimarató, es convida a tothom a compartir els continguts publicats a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #viqui20M.

Per a més informació es pot escriure un correu a info@mostraigualada.cat.

Les viquimaratons són esdeveniments on els editors i editores de plataformes en línia com la Viquipèdia es reuneixen en un mateix espai, físic o virtual, per editar i millorar articles o mapes de forma col·laborativa. És una activitat participativa, que afegeix una dimensió social a la tasca en línia de les editores i editors voluntaris i crea lligams dins la comunitat. Les maratons d’edició solen ser temàtiques, com ara la llengua, cultura, ciència, feminisme, etc.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*