Inici Destacats Mostra Igualada tanca la seva 30a edició amb més de 27.500 espectadors

Mostra Igualada tanca la seva 30a edició amb més de 27.500 espectadors

COMPARTIR
Mostra Igualada / Marc Vila

Mostra Igualada ha tancat aquest diumenge la seva 30a edició amb més de 27.500 espectadors i una ocupació del 80%. El certamen, que és el més important del país en espectacles infantils, té el repte de portar més adolescents a les sales i dotar de més prestigi el teatre infantil i juvenil. Aquest és el darrer any de Pep Farrés com a director artístic del certamen i, segons ha dit, s’acomiada «satisfet» dels resultats. «He pogut desplegar tot el meu projecte», ha assegurat. Enguany, la Mostra ha comptat amb la participació de 55 companyies, de les quals 39 han estat de Catalunya, 11 de l’Estat i 5 d’internacionals. La propera edició tindrà lloc del 26 al 29 de març del 2020.

Incloure el públic juvenil i obrir La Mostra a d’altres col·lectius. Aquests han estat dos dels principals objectius que el director artístic de la Fira, Pep Farrés, es va marcar a l’inici de la seva trajectòria al capdavant del certamen. Un cop acabada la 30a edició de la fira, la darrera de Farrés, el seu director artístic marxa «molt content», i convençut d’haver aconseguit aquests dos grans reptes.

Tot i això, Farrés ha assegurat que el sector encara té desafiaments pendents. «Falta que tots treballem per equilibrar el teatre infantil i juvenil amb la resta d’arts escèniques del país», ha subratllat.

Una programació especial per celebrar 30 anys d’història

Pel que fa a la programació, els plats forts d’aquesta 30a edició han estat l’espectacle inaugural, que va tenir lloc dijous i que va anar a càrrec dels bascos Teatro Gorakada amb ‘El viaje de Ulises’ i l’espectacle de gran format de celebració dels 30 anys de la Fira, ‘Leonardo, somnis i malsons’ de Plasticiens Volants. La prestigiosa companyia francesa, que va exhibir l’obra per primer cop a l’Estat espanyol, va aglutinar prop de 4.000 espectadors al Parc Central d’Igualada.

A nivell professional, cada any s’han incrementat el número de propostes rebudes per actuar a la Mostra. La Fira s’ha obert cap a l’Estat i cap a Europa, i cada vegada és més coneguda i valorada, motiu pel qual es reben moltes propostes de creadors espanyols i internacionals. La propera edició de la Mostra tindrà lloc del 26 al 29 de març del 2020.

Estefania Escolà / ACN

FER UN COMENTARI

*