Inici Destacats Mostra Igualada busca voluntaris i famílies acollidores per la seva 30a edició

Mostra Igualada busca voluntaris i famílies acollidores per la seva 30a edició

COMPARTIR

Un any més, Mostra Igualada fa una crida perquè joves, adults i famílies se sumin a l’engranatge que fa possible la Fira. Cada edició formen part de l’equip de voluntaris una vuitantena de persones i, des dels darrers tres anys, una trentena de famílies acullen professionals de les arts escèniques a casa seva (artistes, programadors, periodistes, etc.).

El voluntariat és una peça clau en l’organització de la Mostra. S’ocupa del control d’espais, l’atenció al públic, la prescripció en la compra d’entrades, la preparació del lliurament de material per als professionals, el guarniment de la ciutat i els espais de la fira, la captació de dades del públic o la gestió de l’espai Mostra JOVE a L’Escorxador, entre d’altres funcions coordinades amb el suport del Grup Xarxa Igualada.

Tots els voluntaris tenen accés al Club de Professionals (Kiosk del Rec) que inclou una consumició gratuïta i l’entrada als espectacles de la nit. D’altra banda, reben cada any un obsequi diferent, gaudeixen del sopar de cloenda de la Fira i se’ls informa de primera mà de tot el què es cou a la Mostra.

Allotjament d’artistes a casa

Arran de l’èxit dels darrers tres anys, la Mostra torna a repetir la campanya d’allotjament de companyies i altres professionals del sector. Amb aquesta acció anima a veïns i famílies d’Igualada i rodalies a acollir, durant un o més dies, els artistes que actuaran a la Fira, els programadors que vindran a comprar espectacles o els periodistes que cobriran l’esdeveniment. L’acollida no inclou la manutenció i l’esdeveniment farà d’intermediari en la gestió per tal d’oferir totes les facilitats.

A més de poder viure la Mostra des de dins, gaudeixen d’un seguit d’avantatges. La Fira agraeix l’hospitalitat amb un pack familiar d’invitacions (una entrada per a cada membre de la família) per a un espectacle a escollir de la Mostra Igualada, se’ls convida al sopar de cloenda que se celebra l’últim dia i se’ls informa periòdicament sobre la Mostra. També participaran en el sorteig d’un viatge i una estada per a 4 persones a la FIET – Fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears (amb entrades per als espectacles incloses), que tindrà lloc a Vilafranca de Bonany (Mallorca) el mes d’octubre.

Els voluntaris i les famílies acollidores es poden inscriure fins el 8 de febrer a través d’aquest enllaç.

Obert el període d’acreditacions per a professionals

Per altra banda, ja és obert el termini perquè els professionals de les arts escèniques per a tots els públics puguin acreditar-se a la 30a edició de la Mostra Igualada. Les inscripcions romandran actives fins el 27 de març, però si es formalitzen abans del 28 de febrer es poden reservar les entrades.

Enguany la Fira estrena una intranet professional que funcionarà com un espai privat des d’on es podrà consultar tota la informació actualitzada: llistat de professionals, formulari d’entrades, activitats professionals i últimes informacions.

L’acreditació té un preu general de 40 euros, si bé els membres de les associacions amb les quals s’han establert convenis de col·laboració gaudeixen d’un descompte de la meitat del cost (20 euros). Aquestes entitats són l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics (TTP), l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), l’Associació Professional de Dansa de Catalunya (APDC), l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya (ACPDC), l’Associació de Companyies de Teatre Professional de Catalunya (CIATRE), l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC) i l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC).

A la secció professionals del web de la Mostra es detallen tots els avantatges d’acreditar-se a la Fira com per exemple invitacions i reduccions en el preu de les entrades, accés als espais exclusius per a professionals, inclusió de les dades de l’entitat al llistat de professionals o preferència en la reserva d’allotjament. Per a qualsevol consulta i informació complementària es pot contactar directament amb la Fira aprofessionals@lamostraigualada.cat.

En la darrera edició, la Mostra Igualada va acollir 682 professionals acreditats (programadors, companyies no programades i expositors) que representaven 328 entitats. D’aquestes, 275 eren de Catalunya, 40 de l’Estat Espanyol i 13 internacionals. A aquesta xifra cal sumar-hi les companyies participants en la programació que fan augmentar el registre fins gairebé els 740 inscrits.

Com cada any, la Mostra alternarà la programació d’espectacles (de tots els gèneres i tant a sala com al carrer) amb un conjunt d’activitats adreçades al sector entre les quals el Mercat de Projectes, taules rodones i presentacions, amb La Llotja al Museu de la Pell com a centre neuràlgic.

FER UN COMENTARI

*