Inici Destacats Mostra Igualada aixeca el teló amb una proposta que revoluciona el circ...

Mostra Igualada aixeca el teló amb una proposta que revoluciona el circ contemporani

COMPARTIR

L’espectacle ‘Suspensión’, dels madrilenys Nueveuno Circo, ha donat el tret de sortida oficial aquest dijous al vespre a la 33a edició de la Mostra d’Igualada. Es tracta d’un dels 47 muntatges que es podran veure fins diumenge a la capital de l’Anoia. ‘Suspensión’ és una proposta que revoluciona el circ contemporani i el malabar i que es troba a mig camí entre el circ i el teatre social. El muntatge gira entorn a la masculinitat, a com afecta a les relacions, a les famílies i al dia a dia. La Mostra d’Igualada torna enguany al 100% de presencialitat després que l’edició passada fos excepcional en format híbrid, presencial i en línia. El certamen comptarà amb una desena d’estrenes i més d’un centenar de funcions en 14 espais de la ciutat.

La 33a Mostra d’Igualada està de celebració, ja que, després de dos anys excepcionals a causa de la pandèmia, enguany torna a la presencialitat total i aposta per una programació de 360 graus per a tots els públics i amb un ampli ventall de disciplines artístiques (teatre, dansa, circ i clown, música, titelles i instal·lacions). El director artístic del festival, Ramon Giné, celebra que hagi pogut tornar el “contacte real” entre el públic, les companyies i els programadors.

El certamen ha volgut defugir de les classificacions d’espectacles per a grups d’edat concrets i, per això, enguany no proposta itineraris com s’havia fet en anteriors edicions. En aquesta 33a edició les propostes se centren en disciplines com el teatre, la música, els titelles, la dansa o les instal·lacions i algunes d’elles aposten pel diàleg multidisciplinari, les noves dramatúrgies i els elements multimèdia. Les temàtiques també són variades i van des de la natura, passant per la família, les emocions, la descoberta o la salut mental.

La Mostra ha rebut enguany un total de 702 sol·licituds de companyies, de les quals se n’han seleccionat 47. Des d’aquest dijous i fins diumenge es podran veure un total de 103 funcions. De les companyies que actuaran a la Mostra, 32 són de Catalunya i 14 de la resta de l’Estat. A més, hi ha una desena d’estrenes absolutes i 14 espais d’actuació repartits per tota la ciutat.

En aquesta edició també es recupera la Llotja professional Mostra Igualada Pro Catalan Arts de manera presencial al Museu de la Pell per a les trobades dels diferents agents del sector. Els migdies del dijous 31 de març al dissabte 2 d’abril no hi haurà programació d’espectacles per tal que companyies, programadors, i altres professionals es puguin trobar a la Llotja, un espai redissenyat per fomentar la relació, les reunions, les trobades informals, i el debat.

Mar Martí / ACN

FER UN COMENTARI

*