Inici Destacats Mostra Igualada acull ‘¿Cuándo viene Samuel?’, un muntatge que reivindica el valor...

Mostra Igualada acull ‘¿Cuándo viene Samuel?’, un muntatge que reivindica el valor d’avorrir-se

COMPARTIR

Dos homes esperen a costat d’un gronxador que arribi el Samuel per poder celebrar una festa. Per allà passa el senyor professor, que els dona una lliçó i marxa. El temps continua passant i no acaba mai de passar. Inspirat en el clàssic ‘Tot esperant Godot’, de Samuel Beckett, la companyia Ultramarinos de Lucas ha fet l’estrena a Catalunya de la seva obra ‘¿Cuándo viene Samuel?’ en el marc de la Mostra Igualada. L’espectacle planteja una reflexió sobre la importància del joc a la infància i del valor de l’avorriment. Un dels actors, Jorge Padín, ha explicat que és un muntatge per a tots els públics amb “moltes lectures diferents: l’adult ho veu des d’una perspectiva transcendent, mentre que els nens veuen algú jugant i gronxant-se”.

‘¿Cuándo viene Samuel?’ s’ha estrenat oficialment a Catalunya aquest divendres al matí, però ja arriba amb un premi sota el braç. El mes de febrer passat va rebre el premi al millor espectacle de la Fira Europea de les Arts Escèniques per a nens i nenes (FETEN). Aquest és un dels 47 espectacles que fins diumenge es podran veure a la Mostra Igualada.

El muntatge s’inspira en el clàssic de Beckett, ‘Tot esperant Godot’. Des de la companyia expliquen que “en aquesta societat en què l’entreteniment sembla que s’ha convertit en un valor essencial i prioritari, reivindiquem l’avorriment com la porta necessària que ens porta a la creació de móns”. “A través de la imaginació, els personatges guanyen a l’avorriment”, apunten.

La companyia Ultramarinos de Lucas es va fundar l’any 1994 com un projecte de recerca en les arts escèniques i l’any 2015 va rebre el Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i Joventut. Tenen més d’una desena d’espectacles en cartell i han reinterpretat a Shakespeare, Beckett, Pinter o Mark Twain.

Mar Martí / ACN

FER UN COMENTARI

*