Inici Cinema La Mostra de films de dones arriba un any més a la...

La Mostra de films de dones arriba un any més a la Conca d’Òdena

COMPARTIR

La 26ª Mostra de films de dones arriba un any més a la Conca d’Òdena amb el programa itinerant “Conegudes (també) a casa”. Amb el suport de la Fundació SGAE i la Diputació de Barcelona, aquest programa posa a l’abast de diferents ajuntaments de la demarcació de Barcelona un conjunt de pel·lícules dirigides per cineastes catalanes.

Igualada, Òdena i Vilanova del Camí acolliran sessions amb la presència de les pròpies cineastes. La primera serà el proper 28 d’octubre amb la projecció de “Ainhoa, yo no soy esa”, de Carolina Astudillo, a Vilanova del Camí. La projecció es farà a les 18:00 a Can Papasseit.

Ainhoa, yo no soy esa és un assaig documental sobre les dones que escriuen i, alhora, una reivindicació de la creació com a via d’exploració i resistència. Una crònica alternativa a la història oficial espanyola dels anys 90, explicada des d’un punt de vista íntim i feminista.

La sessió a Igualada es farà en el marc del Cineclub a l’Ateneu Cinema el 8 de novembre a les 20:00. La cinta serà “Trinta Lumes”, de Diana Toucedo.

L’Alba té dotze anys i desitja descobrir el desconegut, el misteriòs i el fascinant de la mort. Amb el seu millor amic Samuel entren a cases abandonades, recorren pobles destruits i s’endinsen a l’interior d’unes muntanyes que amaguen un altre món paral.lel. Un viatge que parteix de la innocència per descobirir el misteri de la lluita entre la vida i la mort.

Finalment, a Òdena (Teatre Centre Unió Agrícola), la projecció es farà el 25 de novembre a les 18:30h amb la pel·lícula “Tódalas mulleres que coñezo”, de Xiana do Teixeiro.

Un film en tres actes que són, també, tres converses entrellaçades al voltant de les vivències de diverses dones en l’espai públic. Cinema directe i radical que evidencia, per acumulació quasi sil·logística , la violència masclista estructural i el frau del mite de la igualtat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*