Inici Destacats La Mostra d’Igualada tanca l’edició del retorn a la presencialitat amb més...

La Mostra d’Igualada tanca l’edició del retorn a la presencialitat amb més de 8.000 espectadors

COMPARTIR

Aquest diumenge ha finalitzat la 33a Mostra Igualada, fira d’espectacles infantils i juvenils, que ha tingut lloc del 31 de març al 3 d’abril, una 33a edició més necessària que mai que ha suposat el retorn a la presencialitat tant de la programació artística com de les activitats professionals.

La Mostra Igualada ha comptat amb 47 companyies i 103 funcions. D’aquestes companyies, 32 de Catalunya i 14 de la resta de l’Estat. Dels 47 espectacles programats, s’han celebrat 10 estrenes absolutes i 6 a Catalunya. La Fira s’ha celebrat en 14 espais de la ciutat amb aforament limitat.

Fins diumenge al migdia, la Mostra ja superava les 8.000 localitats venudes assolint el 80% d’ocupació de l’aforament.

Enguany la Fira ha registrat prop de 1.000 professionals de 400 entitats, superant així la xifra del 2019 (últim any de Llotja presencial), on es van registrar 760 professionals. La Mostra Pro Catalan Arts, a través de la Llotja presencial al Museu de la Pell ha organitzat 150 reunions ràpides, presentacions de projectes en procés de creació i una kitchen table dedicada als joves i al teatre. Els professionals han valorat molt positivament el nou disseny de la Llotja. Un espai diàfan que combina zones de treball, de xerrades, de reunions, de descans i un bar. La Mostra PRO Catalan Arts ha comptat amb l’assistència de programadors i altres professionals d’arreu de l’estat i també de dues delegacions de professionals internacionals: Occitanie en scène, amb representants d’equipaments i teatres francesos, i Assitej Itàlia Chain Reaction, amb festivals italians d’arts escèniques. Les dues delegacions també oferiran una petita presentació a la Llotja.

La 34a edició de la Mostra Igualada tindrà lloc del 30 de març al 2 d’abril del 2023.

FER UN COMENTARI

*