Inici Destacats La Mostra d’Igualada escalfa motors amb els últims assajos

La Mostra d’Igualada escalfa motors amb els últims assajos

COMPARTIR

La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil ja escalfa motors i els artistes ultimen els detalls dels espectacles abans de la prova de foc davant el públic. És el cas de la companyia Babou Cham i Carlota Subirós que aquest divendres ha estat treballant l’obra ‘La llavor del foc’ al Celler del Sindicat, un dels nous espais que enguany incorpora la fira. La directora, Carlota Subirós, ha explicat que l’obra vol compartir amb els nens i nenes un seguit d’històries sobre l’origen del món, inspirades en mites que provenen d’indrets d’arreu del món com l’Àfrica central, l’India o la Grècia clàssica. La voluntat, ha apuntat, és veure com les cultures més allunyades s’han fet les mateixes preguntes essencials davant el misteri de la vida i com hi ha buscat resposta. L’espectacle forma part de la cinquantena de propostes que es podran veure durant la Mostra que començarà dijous que ve i s’allargarà fins diumenge.

Una maleta de viatge és l’element principal de l’escenografia de ‘La llavor del foc’, tot i que també hi ha altres elements que apareixen a escena com ous, arròs o terra humida. El viatger, interpretat per l’actor Babou Cham, necessita poc més que aquests components per vestir l’obra ja que l’element més important és el relat que explica i les emocions que transmet amb la seva veu i la paraula.

La directora, Carlota Subirós, ha explicat que el relat es compon de vuit històries sobre l’origen de la vida en el que vol ser un recull de mites de cosmologia de tot el món. Subirós ha explicat que el viatger ve de molt lluny i amb el temps ha anat acumulant històries sobre el primer moment d’alguns dels elements de la natura. Totes aquestes històries respondran a la pregunta fonamental de la humanitat que és com van començar les coses?, ha assenylat la directora.

Carlota Subirós ha explicat que l’obra és molt directa, nua i busca la trobada amb el públic. Per la companyia, portar l’espectacle fora de l’espai habitual del teatre, en aquest cas al Celler del Sindicat d’Igualada, ha estat un repte des del principi. Volíem que el públic es pogués trobar el viatger en un lloc especial de la ciutat, ha relatat. L’obra es va estrenada en la passada edició del Temporada Alta de Girona que, a més, n’és coproductora.

assaig la llavor del focL’actor Babou Cham ha explicat que els infants han rebut l’espectacle d’una manera molt oberta, i se senten molt lliures d’interactuar amb l’actor perquè identifiquen els elements que ell va explicant amb la seva quotidianitat.

Per la seva banda, el director de la Mostra, Pep Farrés, s’ha mostrat molt satisfet que enguany la fira hagi incorporat a la fira el Celler del Sindicat com un espai no convencional. Pel director, es tracta d’un espai amb molt d’encant on ‘La llavor del foc’ hi encaixava molt bé perquè no es tracta d’un espectacle estàtic. Tot i que l’aforament és limitat, l’espai permet molta proximitat amb l’actor, ha afegit Farrés.

L’espectacle es podrà veure el dia 31 de març en una triple funció per a escoles i l’1 d’abril també en tres sessions pel públic general. Les entrades es vendran al mateix espai una hora abans de la funció.

Una cinquantena de propostes

En total, la Mostra d’Igualada enguany oferirà una cinquantena de muntatges, més de la meitat dels quals seran de companyies catalanes, un 25% de companyies de la resta de l’Estat i algunes propostes vindran de l’estranger. De fet, aquesta ha estat l’edició de la Mostra amb més sol·licituds, un total de 665, una xifra que ha doblat les inscripcions de les companyies en els últims dos anys.

Entre les produccions catalanes destaca ‘Bianco’, la primera creació de Teatre LaBú, i una de les estrenes del festival. Un altre dels muntatges serà ‘Renard o el Llibre d eles bèsties’, de Teatre Obligatori i Teatre Lliure, una versió lliure en format musical de l’obra de Ramon Llull. Altres produccions catalanes són ‘Pell de llarinté, cua de tiré’, de The Three Keatons, que han adaptat un conte tradicional mandinga que dóna a conèixer l’imaginari de la cultura senegalesa a través de la festa pel naixement d’un nou membre de la comunitat.

La Mostra també ha programat ‘Cösmix’, la nova producció de Teatre Mòbil, que relata la història de dos viatgers infatigables. A ‘Dins la panxa del llop’, la companyia De_Paper oferirà un espectacle amb teatrins de paper, titelles, ombres i música sobre la cadena alimentària. De la seva banda, el pallasso Toti Toronell posarà en valor els petits teatrets de fira, mentre que Marcel Gros portarà a Igualada ‘Universari’ per celebrar els seus 25 anys als escenaris. També destaca ‘Amigoo’, de Mumusic Circus, un espectacle que explica fragments de la vida d’un home i una dona que confabulen un món irreal ple de poesia i complicitat.

Laura Busquets / ACN

FER UN COMENTARI

*